Gaziantep Seyyah Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü izcileri Sarıkamış’a gitti.

Türkiye’nin dört bir yanından binlerce genç, Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen Mehmetçikleri 100’üncü yılında anmak için bu gün Sarıkamış’ta bir araya gelecek.

Seyyah Gençlik İzcilik Komisyonu Başkanı Murat Kıraç yaptığı açıklamada, "22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında, Enver Paşa komutasındaki birlikler, Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düşmüştü. İslam aleminin ümidi olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak yer yoktu. Bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre de 60 bin asker düşmana değil şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa yenilmişti. Erzurum’daki 9. Kolordu Komutanlığı ile Sarıkamış’taki subayların Allahuekber Dağları’ndaki sessiz anma törenleri, 2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da öncülüğünde başta gençler olmak üzere kamuoyuna mal edildi. Anma törenleri artık Türkiye’nin dört bir yanından gelen 10 binlerce gencin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Türkiye İzcilik Federasyonunun organize ettiği yürüyüşe Gaziantep ilimizdeki tek izcilik kulübü olan Seyyah Gençlik kulübümüzün ergin 7 izcisi ve 1 lideri davul zurna eşliğinde Sarıkamış’a uğurlandı. Uğurlama törenine kulübümüz genel koordinatörü Mehmet Tandırcıoğlu da katıldı.

Bizler dedelerimizin bize bıraktığı bu rahatlığın içinde yaşarken en azından onları ziyaret edip anlayarak, hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz haklarını anlamak amacıyla bu yolculuğa çıkıyoruz. Tek gayemiz, izcilerimizin ve liderimizin kazasız belasız milli bir şuurla dönmeleri” dedi.