Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliğiyle “Avrupa Miras Günleri” paneli düzenlenecek.

Zeugma Mozaik Müzesi Kongre Merkezi’nde 7 Kasım Cuma günü saat 10’da başlayacak olan panelde, geçmişten günümüze mozaik mirasımız konuşulacak.

Zeugma Kazı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay’ın oturum başkanlığını yapacağı etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Turizm Uzmanı Seda Duzcu, “Avrupa Miras Günleri, Kültür Bakanlığı Arkeolog Dr. Şehnaz Eraslan, “Antik Dönem Mozaiklerindeki Mitolojik Tasvirlerden Örnekler”, Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Hatice Pamir, “Antik Dönem-Antakya Mozaikleri”, Dr. Işıl Işıklıkaya, “Antik Dönem-Perge Mozaikleri”,Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeloloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Türkiye’deki Mozaik Çalışmaları” ve Zeugma Mozaik Müzesi’nde Arkeolog Abdülkadir Fıstıkçı, “Gaziantep’te Mozaik ve Mozaik Müzesi”ni anlatacak.

Öte yandan aynı gün fotoğraf ve mozaik sergileri açılacak. 8 Kasım Cumartesi günü mozaik wordshopların yapılmasıyla devam edecek panel boyunca, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müzelere giriş ücretsiz olacak.