Ekonomi Bakanlığının destekleri, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin işbirliğiyle düzenlenen ve açılışı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybetçi tarafından yapılan "Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep 2014" etkinliklerine Gaziantep mutfağının ünlü lezzetleri damgasını vurdu.

Dünyaca ünlü baklava, yuvalama ve içli köftelerin katılımcılara ücretsiz olarak ikram edildiği etkinliklerde Çelebioğlu Baklavaları üç gün boyunda kurdukları stantla baklava dağıtımı gerçekleştirirken Gaziantep’in ünü yuvalama ve içli köftelerini Sampa dağıttı. Yaklaşık on bin kişinin katıldığı etkinliklerde konuklara MBTG’nin yanı sıra Sampa ve Çelebioğlu Baklavaları da ücretsiz servis gerçekleştirdi.

Standları ziyaret ederek katılımcılarla sohbet eden Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel etkinlikler boyunca katılımcılara ücretsiz baklava ikram eden Çelebioğluları Baklava ve yöresel yemeklerden yuvalama, içli köfte gibi çeşitli yemekler ikram eden Sampa yetkililerine teşekkür ederek yöresel yemeklerin ve tatlıların tanıtımının da önemli olduğuna dikkat çekti. Yöresel lezzetlerin uluslararası standartlarda dünyaya pazarlanmasının da önemli bir çalışma olduğuna dikkat çeken Müsteşar İbrahim Şenel’e TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi kendi elleriyle yuvalama ve içliköfte ikram etti. Müsteşar Şenel’e TİM Başkanı Büyükekşi, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan ve Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Sami Konukoğlu, MBTG Başkanı Surur Aydın’da eşlik ederek stant yetkilileriyle uzun uzun sohbet etti.

Etkinlikleri izlemek ve stantları ziyaret etmek üzere yaklaşık üç gün içerisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerden ve bu bölgelerdeki üniversitelerden 10 bin ziyaretçinin katıldığı açıklandı.