Türk Filatelisi’nin yaygınlaştırılması ve pula olan ilginin artırılması amacıyla PTT ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu tarafından Gaziantep’te 33.sü düzenlenen “Milli Pul Sergisi” ödül töreni gerçekleşti.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde 12 Kasım Çarşamba günü açılan sergide Osmanlı döneminden günümüze kadar farklı zamanlarda basılan pulların yer aldığı yaklaşık 4 bin’den fazla pul 8 gün boyunca sergilendi. Sergiye katılan koleksiyoncular arasında düzenlenen yarışmada dereceye girenler bir otelde düzenlenen etkinlikte ödüllerini aldı.

Ödül töreni öncesi açıklama yapan PTT Değerli Kağıtlar Daire Başkanı Hikmet Özkan, “Bu yıl 33’sünü Gaziantep’te düzenlemiş olduğumuz ‘Milli Pul Sergisi’nde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Türk pulunu tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz Gaziantep milli pul sergimizin, sergimize destek veren Gaziantep mülki ve idari amirlerine, posta ve teşkilat anonim şirketi olarak teşekkür ediyoruz. Koleksiyonlarıyla ödül alan dostlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Yarışmada ödüle layık görülenler, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun ve Gaziantep PTT A.Ş Başmüdürü Muammer Güney, Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu Başkanı Ziya Ağaoğulları’nın elinden ödüllerini aldı.