Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ile Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) organizasyonuyla, kamplarda bulunan Suriyeliler ile Gaziantep basın mensupları arasında dostluk maçı oynanacak.

Şehitkamil İlçe Stadyumu’nda 28 Kasım Cuma günü saat:14:00’de gerçekleştirilecek organizasyona kamplarda bulunan Suriyeliler ve Gaziantepli vatandaşlar da davet edildi. Dostluk maçı organizasyonuyla, misafir Suriyeliler ile Gaziantep halkı arasındaki dostluğun pekiştirilmesi ve vatandaşların bu konudaki duyarlılığın artırılması amaçlanıyor.

DOSTLUK VE KARDEŞLİK MESAJI VERECEKLER

Gaziantep’te yaşayan misafir Suriyelilere yönelik gerçekleştirilen dostluk organizasyonlarına bir yenisi daha ekleniyor. GGC ve AFAD’ın ortaklaşa yaptığı organizasyonla, Gaziantep basın mensuplarından oluşturulan futbol takımı ile kamplarda yaşayan misafir Suriyeli mültecilerinden oluşan futbol takımı dostluk maçında bir araya gelecek. Şehirkamil İlçe Stadyumu’nda oynanacak dostluk maçına Gaziantep protokol üyelerinin yanı sıra, misafir Suriyeliler ve Gaziantep halkı da davet edildi.

AY: "GAZİANTEP FARKINI ORTAYA KOYUYOR"

Organizasyon konusunda değerlendirmede bulunan Gaziantep Gazteceiler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, Gaziantep’in her alanda ilk’ler ve en’ler şehri olduğunu belirterek, misafir Suriyeliler konusunda da örnek bir duruş sergilemeye devam ettiğini söyledi.

28 Kasım Cuma günü gerçekleştirilecek dostluk maçının amacına da değinen Başkan Ay şunları söyledi:

’’Kentimizde misafir Suriyeliler için önemli çalışmalar yapıldı ve sağduyu mesajları verildi. Bizler de, bu dostluk maçı ile misafir Suriyeliler ve Gaziantep halkı arasındaki güzel diyalogları pekiştirmeyi ve bu konu hakkındaki hassasiyeti bir kez daha toplumun tüm kesimlerine hatırlatmayı amaçlıyoruz. AFAD Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz bu organizasyona Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil belediyeleri destek oldular. Gaziantep sıkıntılı dönemlerde birlik ve beraberlik anahtarıyla çözümlere ulaşmıştır. Bu dostluk maçının da bu açıdan anlamlı olduğunu düşünüyorum. Gaziantep tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve misafirperverliğiyle önemli bir misyon edinmiştir. Kentimizin idarecileri Suriyeli misafirler konusunda da bugüne kadar üzerine düşeni titizlikle yapıyor. Bu spor müsabakası var olan bu duyarlılığı daha anlamlı hale getirecektir.’’

ATAKAN: "GÜZEL BİR ORGANİZASYON OLACAK"

Gaziantep İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Sinan Atakan ise daha önce kamplar arasında sportif organizasyonlar düzenlediklerini belirterek, bu dostluk maçının Gaziantepli basın mensupları ile misafir Suriyeliler arasında oynanacak olmasının önemli olduğunu söyledi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin dostluk maçı organizasyon teklifine ’evet’ cevabı verdiklerini dile getiren Atakan, ’’Gaziantep’te görev yapan basın mensuplarının, böyle toplumsal bir olayda duyarlı olması bizleri ziyadesi mutlu etti. Bu anlamlı organizasyonu birlikte gerçekleştirecek olmamız da önemli. Buradan turnuvaya destek olan Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyelerimize teşekkür ediyorum. Turnuvamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ dedi.