Sosyal sorumluluk projelerine önem veren ve kurulduğu günden bugüne eğitim faaliyetleriyle ön plana çıkan Girişimci Kadınları Destekleme Derneği KOSGEB işbirliği ile girişimci olmak isteyen kadınlara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verdi. Öğr. Gör. Behzat Şencay’ın eğitmenliğini üstlendiği bu proje; Dilmun Bireysel Gelişim Merkezi toplantı salonunda gerçekleşti.

GİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Aşnük: “Kadın Kadını Parlatmalı”

Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Aşnük’ün açılış konuşmasıyla başlayan eğitim, iş kurmak isteyen kadınların projelerini dinleyerek devam etti. Kuruluş amacı girişimci kadınları doğru ve bilinçli yönlendirmek olan dernek; amacı doğrultusunda bir projeye daha imza atmış oldu. Başkan Aşnük konuşmasında: “Kuruluşumuzdan bugüne girişimci olmak isteyen kadınlara mentorluk yapan bir derneğiz. Biz aslında toplumdaki iş kurmak isteyen kadınların mentorü olmayı hedefliyoruz. Hepimiz bir çok zorlu aşamalardan geçtik elbette amacımız pırıl pırıl yeni fikirlerle iş hayatına atılmak isteyen ve üretmek isteyen kadınları hedefine doğru ulaştırmak. Kadınların iş gücüne katılımı Türkiye ekonomisine önemli bir katkı demektir. Bizler de “Kadın kadını parlatmalı.” diyor ve bu aşamada bizlerden manevi desteğini esirgemeyen KOSGEB Gaziantep Müdürü Sn. Dr.Sadık Gözek’e, katılım gösteren hanımlara/beylere ve eğitimleriyle kadınlara destek veren Behzat Şencay’a dernek üyeleri olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” cümlelerine yer verdi.

Katılımcılar, eğitimin son gününde girişimcilik belgelerini KOSGEB Gaziantep Müdürü Dr. Sadık Gözek’in elinden aldılar. Bu eğitimi düzenlediği için öncelikle Girişimci Kadınları Destekleme Derneği’ne ve KOSGEB’e teşekkür ettiler. Verimli bir eğitim olduğunu ve akıllarındaki bütün sorulara cevap bulduklarını belirttiler. Son gün misafir olan ve soruları yanıtlayan KOSGEB Müdürü Dr. Sadık Gözek “Kadının toplumsal statüsü ve iş dünyasındaki varlığının artışı konusunda bir çok olumlu gelişmeler yaşandı. Bunun daha da ileri seviyelere taşınması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda bizlere destek veren Girişimci Kadınları Destekleme Derneği’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Eğitim, sertifika töreni, dernek özel hediyesinin Sadık Gözek’e takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.