GKV Özel Okulları tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen GKV Genç Meclis sekiz okuldan 90 öğrencinin katılımıyla bir hafta süren çalışmalarını tamamlayarak yeni oluşturulan yasa taslaklarını onaylayarak kapandı.

Düzenlenen kapanış törenine Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Mehmet Şeker’de katılarak Genç Meclis parlamenterlerini kutladı.

GKV Özel Liseleri tarafından bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilen Genç Meclis çalışmalarını tamamlayarak hazırlanan yeni yasa tasarılarını oyladı. Yasa tasarılarının oy birliğiyle kabul edildiği Genç Meclis kapanış törenine Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, GKV Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, okul müdürleri ve idarecilerle çok sayıda davetli katıldı.

Bu yıl gerçekleştirilen Genç Meclis’e il genelinden 8 lise katıldı. Genç Meclis 2014’ün Meclis Başkanlığın görevini Ezgi Koçdağ, Genç Meclis Başkanlığı görevini Deniz Özkuyucu üstlenirken Sağlık Bakanlığı görevini Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Metin Taşdemir, Dışişleri Bakanlığı görevini Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi öğrencilerinden Beyza Kanalıcı, Milli Eğitim Bakanlığı görevini Hatice Lütfü Akcan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Veli Coşkun, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini İ.M.K.B. Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mehmet Can Aslan, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini Deva Okulları öğrencilerinden Başar Aksoy, Ekonomi Bakanlığı görevini Sanko Okulları öğrencilerinden Alp Gökçek, Adalet Bakanlığı görevini Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi Metin Furkan Ülgür, İçişleri Bakanlığı görevini Mehmet Api Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mehmet Fuat Sağlam üstlendi.

"GKV DEMOKRASİ ADINA ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENMİŞTİR"

GKV Genç Meclis 2014’ün kapanış törenine katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, GKV Özel Okullarının önemli bir görev üstlenerek yıllardır Genç Meclis adı altında örnek bir oluşumla gençlerin demokrasi eğitimi almasına önemli katkılar sağladığını belirterek, “Genç Meclisin son 4 yıldır çalışmalarına Gaziantepli bir parlamenter olarak destek verdim, destek vermeye devam edeceğim. Geçtiğimiz yıllarda GKV Özel Okullarından bir öğrenci TBMM Başkanlık koltuğuna otururken Genç Meclis Başkan ve parlamenterleri de geçtiğimiz yıllarda TBMM çatısı altında incelemeler yaparak TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek’le bir araya gelerek hazırladıkları yasa taslaklarını paylaşma şansı yakaladı. Burada GKV Özel Okulları önemli bir ilki gerçekleştirirsek büyük bir adım atmış, parlamento ve meclis kültürünü bu sıralara taşımayı başarmıştır. Burada yapılan çalışmalar bu gençlerimizin gelecek yaşamına olumlu yansıyacak olup GKV Özel Okulları bu çalışmayla ileri demokrasinin bu sıralardan başlatılmasını sağlamıştır. Emeği geçenleri ve görev alan öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

"BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKALIM"

Genç Meclis Başkan ve hükumet üyelerini kutlayan CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker de yaptığı konuşmasında, Genç Meclisin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve gençlerin Türkiye gündemiyle ilgili konuları mercek altına alarak çözümler üretmesinin önemli olduğunu ifade ederek, “Bir ülke tıpta, sanayi ve kültürde, ekonomide çok gelişmişse o ülkenin demokrasisi de çok gelişmiş demektir. Bize düşen en önemli olay demokrasimize sahip çıkma bilinci. Demokrasimize çok iyi sahip çıkacağız. Demokratik kültürümüzü arttıracağız. Ve bu en çok da ailede başlayacak. Her anlamda önce çocuğumuzu kendimiz iyi yetiştireceğiz. Aile bu kültürlerin verilmesi için ilk adım. Evde konuşurken çocuğumuzun sözünü kesmeyeceğiz, çocuğumuzun da bir birey olduğunu kabul edeceğiz ve bunu ona hissettireceğiz. Okulda öğretmenlerimize, sokakta vatandaşlarımıza da aynı görevler düşüyor. Bir birimizi dinleyeceğiz, bir birimize saygı duyacağız. Bu ülkeden başka gidecek hiçbir yerimiz yok. Bu ülkede bir sorun çıkarsa gidebileceğimiz bir yer yok. Bunun için bir birimizi seveceğiz, bir birimize sahip çıkacağız, bir birimizi kollayacağız. GKV Özel Okullarının bu örnek çalışmasını yakından takip ediyorum, emeği geçenleri ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

"GENÇ MECLİS ÖNEMLİ GENÇLİK PLATFORMUDUR"

Bu yıl 4. Kez gerçekleştirilen Genç Meclis’in sadece katılan okullar için değil, Gaziantep ve Türkiye içinde önemli sonuçlar çıkardığını belirten GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. DR. Atanur Vergili, "Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında geleceğimizi teslim edeceğimiz genç nesillere, Türkiye Cumhuriyetinin temelini oluşturan demokrasiyi en iyi şekilde özümsemeleri için etkili bir demokrasi eğitimi vermeye özen göstermekteyiz. Model meclis çalışması ile gençlere demokrasi bilincini aşılamayı hedefleyen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen “GKV Genç Meclis” Gaziantep ve Güneydoğu’da toplanan ilk temsili gençlik demokrasi platformu olma özelliğini taşıyor. Kent merkezinde bulunan 8 liseden yaklaşık 80 öğrencinin GKV Özel Liseleri koordinasyonunda buluştuğu bu etkinlik ile gençlerimizin güncel siyasi, toplumsal ve ekonomik sorunlara çözüm yolları üreterek gelecekte kendilerine teslim edilecek ülke yönetimine şimdiden hazırlanmaları amaçlanmıştır. Ön hazırlık döneminin ardından sekiz öğrenci bakanla genel oturumlara başlayan Genç Meclis’in milletvekilleri oldukça ayrıntılı çalışmalar yaptı. Genç Bakanlar, bakanlıkları ile ilgili yasa tasarıları hazırladı ve bu tasarılarla ülkemizin güncel sorunlarına gençliğin gözünden çözümler üretmeye çalıştı. Genç Meclis bakanlarının bundan sonra ki hedefi TBMM’yi ziyaret ederek çözüm önerilerini ilgili bakanlara ve meclis başkanlığına bizzat sunmaktır. Temsili bile olsa, aldıkları görevin çok heyecan verici ve önemli olduğunu belirten öğrencilerimiz meclis komisyon çalışmaları sırasında Anayasa kitapçıklarını ellerinden bırakmayarak çıkaracakları yasalar konusunda çok titiz davrandılar. Bizler Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında tüm öğrencilerimizin, Anayasamızın 1. ve 2. Maddelerinde açıkça ifade edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerini özde benimsemelerine ve demokrasiyi vazgeçilmez bir hak olarak kullanma bilinci kazanmalarına özen gösteriyoruz. GKV Genç Meclis 2014’ün bu çok önemli konuya katkı sağladığını umuyoruz. Bu etkinliğimizin anlamlı bir örnek oluşturmasını diler, üç gün süresince gerçek bir dayanışma içinde çalışan kendilerinden çok şey beklediğimiz temsili bakan ve milletvekili sevgili öğrencilere, katılımlarıyla destek veren konuk okulların ve GKV’nin değerli yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ederiz” dedi.

Açış konuşmalarının ardından Genç Meclis Bakanlar Kurulu üyeleri bakanlıklarıyla ilgili hazırlanan yasa taslaklarını okuyarak tespit ettikleri sorunların çözümlerine yönelik oluşturdukları yasaları anlattılar. Yapılan konuşmaların ardından GKV Genç Meclis 2014’e destek veren okul müdürlükleriyle emeği geçen öğretmen ve idarecilere günün anısına birer şilt verilirken çalışmalara katılan Genç Meclis milletvekillerine mazbataları törenle verildi. Törenin sonunda toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirilerek GKV Genç Meclis 2014’ün kapanış töreni yapıldı.