Erciyes Dağı’na tırmanarak kış kampına katılan Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Ortaokulu öğrencileri, bölgede çeşitli incelemeler yaparak tarihi ve turistik yöreleri de gezerek fotoğraf çekimleri gerçekleştirdi. Kış Kampına her yıl katılan öğrenciler kayak sporunu da yakından tanıma ve uygulama imkanı buluyor.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokul öğrencileri, Kayseri’nin Erciyes Dağı’nda düz enlenen kış kampına katılarak çeşitli incelemelerde bulundu. Kampa katılan öğrenciler kış koşullarında yaşamanın zorluklarını da görürken Erciyes Dağı’nda düzenlenen birçok kayak etkinliğinde aktif görev alarak kayak sporunu da yakından tanıma şansı yakaladılar.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik, yılın değişik dönemlerinde öğrencilerin akademik çalışmalara paralel olarak birçok etkinliğe ve kamplara katıldıklarını ifade etti. Erciyes’te düzenlenen kış kampının öğrenciler için önemine dikkat çeken Bozgeyik, “Her yıl çeşitli kamplara katılan öğrencilerimiz hem Anadolu’yu yakından tanıma, hem de kamp yaşamının kazanımlarını elde etmeyi amaçlarken bu yılda geçen yıl olduğu gibi kış kampımızı düzenledik. Bir gurup öğrencimiz rehber öğretmenlerinin gözetiminde Erciyes Kış Kampına katıldı. Kayak, kızak, kartopu keyfini Erciyes’in temiz havası ve eşsiz manzarası eşliğinde doyasıya yaşadılar” dedi.

“Bazı öğrencilerimiz uzman kayak hocalarından ilk kayak eğitimlerini alırken bir kısım öğrencimiz ise geçmiş deneyimlerinden faydalanarak Erciyes’in mükemmel kayak zemininde yine uzman hocalar eşliğinde kaymanın zevkini çıkardılar” diyen Bozgeyik, şunları kaydetti:

“Erciyes’te İki gün süren kampın ardından unutamayacakları anılarla ayrılan öğrencilerimiz Kapadokya bölgesine hareket ettiler. Peribacaları, Devrent Vadisi, Paşabağı ve Çavuşin kasabasını gezen öğrencilerimiz Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni keşfe çıktılar. Tarihi ve kültürel değerleri de inceleyen öğrencilerimiz daha sonra Gaziantep’e döndü.”

GKV okullarında kış kamp uygulamasının önümüzdeki dönemlerde de gerçekleştirileceği açıklandı.