Şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın, Gaziantep Kolej Vakfı’nın konuğu olarak geldiği Gaziantep’te GKV Özel Okulları öğrencileri ve idarecileriyle buluştu.

Gaziantep Ticaret Odasında düzenlenen söyleşiye Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Gaziantep Kolej Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Yönetim ve Mütevelli Kurulu üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili ve çok sayıda davetli katıldı. Sunay Akın GKV’li öğrencilere Türk bayrağının özelliklerini anlatırken, ilk kez Osmanlı İmparatorluğunda tek bayrak kavramının 1799-1800 yılları arasında 3. Selim tarafından yapılan düzenlemeyle geçildiğini ve hilalle yıldızın ilk kez bu tarihte bir araya geldiğini ifade etti. Akın, o dönemdeki ilk Türk bayrağında yıldızın sekiz köşeli olduğunu ve bunun anlamının zafer olduğunu açıkladı.

Akın, Türk bayrağında ise, 5 köşeli yıldız bulunduğunu ve 1838’li yıllarda Sultan Abdülmecit tarafından bayraktaki 8 köşeli yıldız yerine insan anlamını taşıyan 5 köşeli yıldıza geçildiğini hatırlattı. Öğrencilere Atatürk’ün bilim ve sanata verdiği önemi çeşitli öykülerle de anlatan Sunay Akın, aydınlanma yolunun bilim yolu olduğunu ifade etti. Söyleşinin sonunda öğrencilere verdiği mesajda bilginin kutsanmaması gerektiğini vurgulayan Sunay, “Benim bu gün sizlere burada anlattıklarım dahil hiçbir bilgiyi kutsamayın, yıkın geçin, bizi daha güzel bilgilere, daha güzele daha aydınlığa taşıyın” dedi.

Öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtlayan Sunay Akın, GKV Özel Okulları’nda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Şair, yazar, gazeteci, araştırmacı, tiyatro oyuncusu Sunay Akın, Gaziantep Kolej Vakfı’nın konuğu olarak geldiği Gaziantep’te ikinci söyleşisini halka açık gerçekleştirdi.

GKV Özel Okulları’nın sadece akademik alanlarda değil, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda da önemli çalışmaların merkezi olduğuna dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili ise, önemli noktalara gelmiş birçok insanı davet ederek gerek öğrencilerle gerekse vatandaşlarla buluşturmanın kendileri için önemli bir çalışma olduğunu belirterek, Sunay Akın’ı ağırlamaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Sunay Akın, katılımcıların büyük ilgisini göndü. Söyleşinin sonunda kitaplarını imzalayan Sunay Akın’a Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın tarafından günün anısına bir şilt vererek içerisinde GKV Özel Okullarının tarihçesinin de yer aldığı birde kitap armağan edildi.