GAP Görme Engelliler Okulu ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları işbirliği ile gerçekleştirilen “İletişim Engel Tanımaz” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Görme Engellilerle İletişim” semineri düzenlendi.

"Engellileri Engellemeyelim" sloganıyla yola çıkan GKV Özel İlkokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen “Görme Engellilerle İletişim” konulu seminerde görme engellilerin yaşam içerisinde karşılaştıkları zorluklar drama yolu ile anlatılırken, GAP Görme Engelliler Okulu Rehber Öğretmeni Gizem Günay Süle öğrencilerle söyleşi yaptı.

İletişim Engel Tanımaz projesi kapsamında düzenlenen etkinlikleri değerlendiren GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre, “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ve GAP Görme Engelliler Okulu işbirliği ile gerçekleştirilen “İletişim Engel Tanımaz” adlı sosyal sorumluluk projesi, öğrenciler arası akran eğitimini gerçekleştirmeyi, engellilere karşı duyarlılığı artırmayı ve engelli bireylere karşı empati yaratmayı amaçlamaktadır. Birkaç aşamadan oluşan ortak proje, her iki okulda karşılıklı etkinliklerle sürdürülmektedir. Projenin GKV ayağında 4. sınıf öğrencilerimize GAP Görme Engelliler Okulu Rehber Öğretmeni Gizem Günay Süle tarafından seminer verildi. Seminerde yapılan simülasyon çalışmaları öğrencilerimizin çok ilgisini çekti. Engelliler haftasında, öğrencilerimizde farkındalık yaratmak, onlara haftanın önemini anlatmak amacıyla GKV Özel İlkokulu’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. 3. sınıf öğrencilerimize okulumuz rehber öğretmeni tarafından engellilere yönelik bilgilendirme yapıldı. Konu, sınıflarda öğretmenler tarafından pekiştirildi ve panolar hazırlandı. Engelliler konusunda yapılan tüm etkinliklerde öğrencilerimiz örnek bir duyarlılık sergiledi. Öğrencilerin seminer ve eğitimlere karşı gösterdikleri ilgi, konuya yaklaşımları ve projede yer alma istekleri projenin başarıyla hedefine ulaşması açısından büyük önem taşımaktadır. Desteklerinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.