Son dönemlerde dünyanın çeşitli ülkelerinde gerek kötü muamele sonucunda gerekse savaşlara maruz kalarak yaşamlarını yitiren çocuklarla ilgili dünyaya çağrı yapan GKV Özel Okulları öğrencileri 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününe dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için “Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim “ sloganından yola çıkarak çocuk haklarını anlatan çeşitli projelere imza attılar.

İlki GKV Özel Okulları fuayesinde gerçekleştirilen sergi açılışına katılan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, öğrencileri kutlayarak böyle önemli bir günde dünyaya verilen bu anlamlı mesajın herkesin dikkate alması gerektiğini ifade etti. Öğrencilerin özgün çalışmalarının yer aldığı sergi veli ve öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Sergi açılışına Gaziantep Barosu’nun eski Başkanı Haşim Mısır’ın da katıldığı sergide dağıtılan yaka kokartları ve çocuk haklarının önemini vurgulayan kitaplar da dikkat çekti. Bir hafta boyunca sürecek olan etkinliklerde Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Liseleri öğrencilerinin çocuk hakları projesi; resim ,afiş, kompozisyon yarışmaları, slayt ve animasyon film gösterimleri, seminerler, bilgilendirici toplantılarla devam edeceği bildirildi. Proje kapsamında 20 Kasım Perşembe günü Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı’nın çocuk haklarıyla ilgi bir konferans vereceği de açıklandı.