Gaziantepli görme engelli sporcular atletizmde Avrupa şampiyonu oldu. İngiltere’nin kentinde yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası’na katılan Öznur Yılmazer, Pınar Keleş ve Hasan Hüseyin Kaçar önemli dereceler elde ederek büyük başarı sağladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi’yi ziyaret ederek, Avrupa Şampiyonası hakkında bilgi veren görme engelli atletler, sadece bu başarı ile kalmayacaklarını, çıtayı yükselterek bu başarıyı devam ettireceklerini belirtti. Aldıkları kupa ve madalyalarla birlikte Çelebi’yi ziyaret eden engelli sporcular, Çelebi’den destek istediler. İngiltere’nin kentinde yapılan Avrupa Şampiyonası’nda, 100 metrede, 200 metrede ve 400 metrede birincilik elde ederek Avrupa Şampiyonu olan Öznur Yılmazer, “Türk Bayrağını göklerde dalgalandırdığım için mutluyum. Gaziantep’i daha yüksek yerlerde temsil edeceğim” dedi.

Atletizm branşında elde edilen başarının öneminin büyük ve anlamlı olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, “Görme engelli sporcularımız katıldıkları Avrupa Şampiyonası’nda büyük başarıya imza atmışlardır. Başarı elde eden tüm engelli sporcularımızı tebrik ediyorum. Onlar ile ne kadar övünsek azdır” dedi.

Avrupa şampiyonu olan Öznur Yılmazer’i, 400 metrede Avrupa üçüncüsü olan Pınar Keleş’i, 5 bin metrede Avrupa ikincisi olan Hasan Hüseyin Kaçar’ı, ayrıca Almanya’da yapılan özel turnuvada 200 metrede 3. olan Mehmet Tunç’u tebrik edene Çelebi, bu sporcuların Gaziantep’e gurur yaşattığını söyledi.

Çelebi, “İngiltere’de yapılan şampiyonaya 35 ülkeden yaklaşık 150 sporcunun katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda Gaziantepli sporcularımızın böyle önemli bir başarı elde etmeleri bizleri gururlandırdı. Ayrıca Hasan Hüseyin Kaçar isimli sporcumuz 2013 yılında Fransa’nın Lyon kentinde katıldığı şampiyonada dünya üçüncüsü olarak Türkiye’ye bu branşta ilk madalya kazandıran sporcumuz olmuştu. Bu sporcularımızın daha başarılı olması için Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği ve gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.