Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Antep savunmasının; kurtuluş mücadelesi kahramanları tarafından tarihe altın harflerle yazılan muhteşem bir destan olduğunu ifade etti.

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Tiryakioğlu mesajında, Antep savunmasının tarihte eşine az rastlanır bir bağımsızlık ve kahramanlık mücadelesi olduğunu belirterek, şu görüşlere yer verdi:

"Antep savunması, bir şehir halkının vatanını, bayrağını ve namusunu korumak için işgal kuvvetlerine karşı verdiği top yekün direnişin en büyük simgesidir. Kendisinden silah ve asker bakımından kat be kat daha güçlü olan bir orduya karşı tüm zorluklara rağmen dışarıdan hiç bir destek almadan 11 ay boyunca vatan topraklarını, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla kahramanca koruyup savunan şanlı ecdadımız, Anadolu insanına da milli mücadele yolunda büyük bir umut ve inanç kaynağı olmuştur. Vatan sevgisiyle 6317 evladını şehit vererek canları ve kanları pahasına Fransız işgaline karşı yiğitçe direnen Gaziantepliler göstermiş oldukları bu kahramanlıklarıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar” iltifatına da mazhar olmuşlardır. Şahinbeyleri, Şehitkamilleri, Karayılanları ve isimsiz nice kahramanlarıyla büyük bir destana şahitlik eden Antep, TBMM tarafından 8 Şubat 1921 tarihinde şehre ‘’Gazi’’ unvanın verilmesiyle de bu gururunu taçlandırmıştır. Bugün 93. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladığımız kurtuluş bayramımız vesilesiyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan savunmasında hayatlarını kaybeden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla bir kez daha anıyor, Gaziantepli hemşehrilerimizin 25 Aralık Kurtuluş Bayramını kutluyorum."