Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Dünyada pek çok dengelerin değişmesine sahne olan 2014 yılının, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin kalkınma hamlesini engellemediğini söyledi.

Özellikle yakın coğrafyada meydana gelen iç savaşların ve yıkımların gerek ihracatçıya gerekse de sanayiciye bazı ek külfetler getirdiğini kaydeden Tiryakioğlu, tüm bunlara rağmen ekonomik gelişmenin istikrarlı bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Türkiye’nin, Ortadoğu’ya açılan kapısı olan Gaziantep’in yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ihracattaki ve üretimdeki potansiyelini koruduğunu kaydeden Tiryakioğlu, kentin ülke ortalamasının çok üzerinde bir ihracat rakamını yakalamasını da bu duruma en güzel örnek olarak gösterdi.

2014 yılının Gaziantep Ticaret Borsası için de oldukça verimli bir yıl olarak geçtiğini dile getiren Tiryakioğlu, "Tarımda sanayinin başkenti olan Gazi şehrimiz, un, makarna ve bulgur gibi tarıma dayalı pek çok sektörde Türkiye ihracatının tamamına yakınını tek başına karşılıyor. Bu çıkış grafiğimiz bu yılda artarak devam etti. Yine Konya’dan Mardin’e kadar ülkemizin çeşitli illerinde yetiştirilen tarım ürünlerinin önemli bir bölümü şehrimizde işlenerek yurt içi ve yurt dışı piyasalara sevk edilmekte. Biz bu oranları yakın zaman içerisinde hayata kazandıracağımız ürün ihtisas borsacılığı, lisanslı depoculuk ve et borsacılığı gibi ciddi projelerle daha da arttırmak istiyoruz" dedi.

Tiryakioğlu, Antepfıstığının desteklenmesi konusunda kurulan Ortak Akıl heyetinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde sürdürdüğü çalışmalarında 2014 yılı için kayda alınacak önemli çabalar olduğunu vurguladı.

Tiryakioğlu ayrıca, daha başarılı bir yıl olmasını bekledikleri 2015 yılının ülkemize ve tüm insanlığa barış, mutluluk ve huzur getirmesi dileklerini de sözlerine ekledi.