Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 76. yıl dönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz" dedi.

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ’10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’ nedeniyle yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü ve varlığını, büyük komutan ve devlet adamı Atatürk’e borçlu olduğunu ifade etti.

10 Kasım tarihinin Atatürk’ü anmanın yanı sıra, onu daha iyi anlamak için de önemli fırsat olduğuna değinen Tiryakioğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi.

"Fikir ve eserleriyle yaşadığı döneme ve yüzyıla damgasını vuran büyük lider Atatürk, verdiği kurtuluş mücadelesiyle sadece Türk milletinin değil, sınırlarımızın çok ötesinde yaşayan farklı dinden, dilden ve ırktan birçok insanın da kalplerinde unutulmayacak sevgi izleri bırakmıştır. Bugün bir yanımız onu ebediyete uğurlamanın hüznünü yaşarken, bir yanımızda böylesi büyük bir lidere sahip olmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyor."

Atatürk’ün, tüm yaşamını milletine adayarak, milli mücadele yolunda tüm zorluklara göğüs geren bir lider olduğunu kaydeden Tiryakioğlu, "Bizlere bugün düşen en büyük görev ve hedef onun bıraktığı eserleri yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak olmalı. Türk milletine çağdaş uygarlık kapılarını açarak Cumhuriyet gibi önemli bir kazanımı miras bırakan Atatürk’ün fikirlerinin yaşatılmasının ve yüceltilmesinin hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmamalıyız. Bu nedenle yönünü aydınlık yarınlara çeviren, müreffeh ve güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya, üretmeye devam etmeliyiz. Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 76. yıl dönümünde bir kez daha saygı, minnet ve özlemle anıyoruz" ifadelerini kullandı.