Gaziantep Ticaret Borsası tarafından ’Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’ düzenlendi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde, borsa personeli ve üye işletmelerinin çalışanlarına yönelik ’Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’ gerçekleştirildi.

GTB konferans salonunda düzenlenen eğitim seminerinde, İş Güvenliği Uzmanı Arzu Bökrü, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu oluşan iş yeri kazalarına dikkat çekerek, uyulması gereken kurallar hakkında açıklamalarda bulundu.

GTB personeli ve üye işletmelere bağlı çalışanların yoğun ilgi gösterdiği eğitimde, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi konusunda katılımcılara slayt gösterileri eşliğinde aydınlatıcı bilgiler verildi.

Eğitimde, iş kazalarının en çok yaşandığı zaman dilimleri ve saat aralıkları hakkında dikkat çekici bilgiler paylaşan İş Güvenliği Uzmanı Bökrü, istatistiklere göre iş kazalarının özellikle mesai başlangıcındaki ilk bir saat ve son bir saat içerisinde oluştuğunu dile getirdi.

Kazalara; dalgınlık, ihmalkarlık, uykusuzluk, önemsememe, psikolojik sorunlar, yorgunluk ve buna benzer etmenlerin zemin hazırladığını ifade eden Bökrü, "Çalışmaya başlamadan önce işin durumuna göre gerekli kontroller mutlaka yapılmalı. Özellikle elektrik, yüksekte çalışma, sıcak çalışma işlemleri için önceden gerekli izinler alınmalı. Bu izinlerin amacı çalışılacak alanda gerekli iş güvenliği önlemlerinin alınarak güvenli çalışma ortamının sağlanması içindir" dedi.

Bökrü, ayrıca KKD’nin önemi, iş makinelerinin güvenli kullanımı, kişisel hijyen ve yangınlara müdahale yöntemleri gibi iş sağlığı ve güvenliğini yakından ilgilendiren diğer konularda da ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Öte yandan, eğitim sonunda katılımcılara yönelik gerçekleştirilen sınavda başarılı olanlara ise, ’İş Güvenliği Eğitimi Katılım Sertifikası’ verileceği belirtildi.