Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Gaziantep gibi yatırımcının çok olduğu bir şehirde işsizlik kalmayacak. Gaziantep çalışmak için doğru bir şehir” dedi.

İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (GAİF)” kapsamında “İŞ’inin Ehli Ol” konulu bir konuşma yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, katılımcılara başarılı bir iş hayatı için tecrübelerini paylaştı.

Gaziantep’in Türkiye ortalamasının üzerinde genç bir nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Bartık, “Gaziantep yatırımcısıyla, genç nüfusu ile dinamik bir şehir. Ancak şu an vasıfsız işçi dahi bulamıyoruz. Oysa Gaziantep çalışmak için kariyer için doğru bir şehir. Önümüzdeki süreçte bu kadar çok yatırım olan bir şehirde işsiz insan kalmayacaktır” dedi.

GTO olarak şehrin ihtiyacı olan uzmanlara yönelik mesleki eğitimler düzenlemeye gayret ettiklerini söyleyen Bartık, “Klasik mesleki eğitimlerden öte ihtiyaç duyulan sektörleri ve dalları belirleyerek eğitimlerimizi düzenliyoruz. Örneğin en son düzenlediğimiz eğitim modüllerimizde lojistik, gayrimenkul danışmanlığı, sosyal medya uzmanlığı gibi gelişen sektörlerin ihtiyaç duyduğu uzmanlıklar yer alıyor” şeklinde konuştu.

Genç katılımcılara “Akşam yatıp sabah zengin uyanmak diye bir şey yok” diyen Bartık, zenginliğin yılmadan, disiplinli bir şekilde çalışmak ile mümkün olacağını söyleyerek kendi sektörü ve iş tecrübeleri hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Bir zamanlar ben de sizler gibi orada oturup dinliyordum. Benim babam da dedem de kamyoncuydu. Ama ben farklı bir bakış açısı ile baktım babamın işine. Lojistik sektörünü farklı bir vizyonla değerlendirme cesareti gösterdim. Yani şans değil olay. Farklı bir pencereden bakarak, risk alarak işinize sarılın. Her zaman bir B planınız bulunsun. Heyecanınızı yitirmeden, disiplinden uzaklaşmadan çalışın, başarırsınız.”

“İşinizin ehli olmak istiyorsanız “ben ne iş olsa yaparım” düşüncesinden uzaklaşıp bir işte en iyi olmaya gayret gösterin” diyen GTO Başkanı gençlere, “Ülkemiz büyüyor, büyümek zorunda. Bu büyümeye hepimiz katkı sağlayalım. Çok çalışalım” diye seslendi. GTO Başkanı Eyüp Bartık, konuşmasını katılımcılardan gelen soruları cevaplayarak tamamladı.