Hasan Kalyoncu Üniversitesi Medya Kulübü, Aralık ayında ilk etkinliğini düzenliyor.

Yeni Başlayanlar için Haber Yazma Atölyesi adıyla yapılacak çalışmaya öğrencilerin yanı sıra haber yazmaya ilgi duyan herkesin katılması bekleniyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Medya Kulübü, Aralık 2014 ayı boyunca iletişim öğrencileri ile medya profesyonellerini buluşturacak. Medya Kulübü’nün ilk etkinliği olan “Yeni Başlayanlar için Haber Yazma Atölyesi”, 4-27 Aralık 2014 tarihleri arasında her Perşembe, HKÜ Merkez Kampüs ve her Cumartesi HKÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek. Haber toplama ve yazmaya ilişkin temel bir eğitiminin verileceği atölyede öğrenciler tecrübeli gazetecilerden ve tasarımcılardan uygulamalı eğitim alacaklar. Atölyeye katkı sunan gazeteciler ve tasarımcılar; öğrencilere haber fikri bulmak, haber metni yazımı, söyleşi teknikleri, televizyon haberciliği, yurttaş gazeteciliği, sayfa tasarımına ilişkin genel bilgiler, spor haberlerinde sayfa tasarımı ve benzeri konularda mesleki deneyimlerini aktaracak ve uygulama yaptıracaklar. Atölye sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Medya Kulübü, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nda faaliyete geçti. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin girişimiyle kurulan kulüp, medya atölyelerini sürekli kılmayı, iletişim ve tasarım alanlarında yenilikçi projeler üretmeyi hedefliyor. Yeni Başlayanlar İçin Haber Yazma Atölyesi’nin içeriğinin belirlenmesinden afiş tasarımına kadar tüm hazırlık aşamalarında titiz bir çalışma gerçekleştiren Medya Kulübü üyeleri, medya ve iletişim profesyonelleriyle yakın temas çalışmanın avantajlarına değiniyorlar, "Amacımız tecrübeli insanlardan yararlanmak, bizlerin tecrübe kazanmasını sağlamak ve ileri ki zamanlarda, iş hayatına birikimli olarak katılmak".

Kulüp Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Gülüm Şener de atölyeyle ilgili olarak, “Medyanın deneyimli isimleriyle bir araya gelmek öğrencilerimizin de bizlerin de ufkunu geliştirecektir. İletişim öğrencilerinin okulda öğrendikleri kuramların ve uygulamaların sektördeki karşılığını görmeleri ve deneyimlemeleri için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz”dedi.

Yeni Başlayanlar İçin Haber Yazma Atölyesi’nin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerine ve personeline ücretsiz, okul dışından katılmak isteyenler için ise ücretli olduğu öğrenildi.