Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi’nde havaların soğumasıyla kış hazırlıkları tamamlandı.

Kışlık barınaklarına alınan hayvanat bahçesindeki hayvanların soğuktan etkilenmemeleri için ısıtma sistemleri, beslenme ve aşılama çalışmaları yapılarak gerekli önlemler alındı.

Yılda 2,5 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi, 300 türden yaklaşık 7 bin hayvanı barındırıyor. Hayvanların fizyolojik özelliğine göre farklı ısıtma sistemleriyle kış aylarının sorunsuz bir şekilde atlatılması için yoğun çaba sarf edilen hayvanat bahçesinde, zürafalar için üstten ısıtmalı ısınma sistemleri kuruldu.

HAYVANLAR YAPILARINA GÖRE ISITILIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, bahçedeki çoğu hayvanın Afrika ülkelerinden gelen ve tropik ortamlarda bulunan hayvanlar olduğunu söyledi.

Hayvanların soğuktan etkilenmemesi ve kışı rahat geçirmeleri için tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Özsöyler, şöyle konuştu:

“Öncelikle bahçemizdeki tüm hayvanları kışlık barınaklarına aldık. Almadan önce de barınaklarda sterilize ve dezenfekte çalışması yapıldı. Ayrıca hayvanlarımızı hastalıklara karşı direncini artırmak için aşılama işlemlerini yaptık. Tüm hayvanlarımız fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapılarına uygun ısı sistemlerini kurduk.”

Özellikle hayvanlardan Şakir isimli zürafanın ısı derecesini 16-20 derece arası olmasına özen gösterdiklerini belirten Özsöyler, derecelerin hayvanlar için önemli olduğunu, aksi takdirde hastalıklara davetiye çıkarıldığına dikkati çekti.

Maymunların genelde 18-20, yırtıcı hayvanların ise 15-18 derece sıcaklık istediğine işaret eden Özsöyler, tüm hayvanların vücut ısılarını artırmak için karbonhidrat derecesi yüksek besinlerle beslediklerini ifade etti.