Öğrencilerin gelişimi ve girişimciliğini her anlamda destekleyen Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), önemli bir projeye daha imza attı. Yabancı uyruklu birçok öğrencinin katılımıyla gerçekleşen projede, katılım yapan öğrencilerin “Uluslararası Ticaret” alanında ortak stratejiler geliştirmesi hedefleniyor.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BULUŞMA ADRESİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ

Birbirinden önemli ulusal ve uluslararası çeşitli projeler üreterek, Türkiye’nin ve Gaziantep’in önemini artıran Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), “AIESEC Projesi” kapsamında bir önemli proje daha başlattı. HKÜ İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri AIESEC projesiyle; aralarında Brezilya, Endonezya, Fas, Rusya, Pakistan ve Afganistan’ın bulunduğu altı farklı ülkeden gelen sekiz yabancı öğrenci, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri ile kendi alanlarında çalışmaya başladı.

Yabancı uyruklu sekiz öğrencinin katılımıyla gerçekleşen program 4 hafta sürecek. Proje sürecinde ortak çalışmalar yapacak olan öğrenciler, ülkeler ile ilgili olarak uluslararası ticaret alanında ortak stratejiler geliştirme, ortak fikirler üretme gibi konularda somut çıktılar elde etmeyi planlıyor. 4 hafta boyunca birlikte olacak öğrenciler proje sürecinde bir arada kültürel paylaşımlarda bulunarak, günlük yaşamlarında etkili olacak önemli tecrübelere sahip olacaklar.