Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), öğrencilerin gelişim ve öğrenim sürecine destek verirken, vatandaşa da destek olmaya devam ediyor. Vatandaşın büyük sorunlarından olan nöbetçi eczanelerin ve hastanelerin yerleri ile ilgili detaylı bilgi hizmeti sunan HKÜ, sadece Gaziantep’te değil Türkiye’nin 81 ilinde 7 24 kesintisiz hizmet anlayışıyla proje sunuyor.

Projenin açıklamasında ,”Günümüz şartlarında birçok insan sağlık problemleri ile ilgili nöbetçi eczane ve en yakın hastaneye nasıl gidecekleri ile ilgili sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunu ortadan kaldırmak için Hasan Kalyoncu Ünivesitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından hayata geçirilen ‘www.sağlıkrehberiniz.net’ adresine bir tıkla Gaziantep’deki en yakın hastane, en yakın nöbetçi eczane bilgilerine anında ulaşılabiliyor. Gaziantep dışında Türkiye’nin 81 ilinde de bu hizmetlerden faydalanabilinmekte. Gaziantep dışında bu hizmetten faydalanmak isteyenler yine ‘www.sağlıkrehberiniz.net’ adresinden 7/24 istedikleri verilere ulaşılabilmektedir.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Sayın Sakine Hakkoymaz’ın koordinasyonundaki “Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında; Serkan Atakan, Mert Ali Katırcı, Yıldırım Özdeğirmenci, Muhammet Atar, Merve Talay’ın hazırladığı proje büyük beğeni toplarken vatandaşa sağlık ile ilgili birçok hizmeti de beraberinde veriyor.

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında hazırlanan Sağlık Rehberi Sitesi sadece adres bilgileri ve en yakın hastane bilgileri ile sınırlı kalmıyor. Sitede; sağlık ansiklopedisi, ilaç prospektüsleri, uzmanlardan tavsiyelere de yer verilerek vatandaşın hayatına katkı sağlayacak çözümler üretiliyor.

Ayrıca sitede Kızılay kategorisi seçilerek, Kızılay hakkındaki son dakika gelişmelerine ve Kızılay ile ilgili tüm bilgilere anında ulaşılabiliyor. Kısa bir süre içinde sitenin mobil sürümünü de hazırlamayı planlayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencileri, mobil uygulama ile cep telefonlarından anında hizmet vermeyi amaçlıyor” denildi.