“Erasmus Programı’’ altında başvurusu kabul edilen ve 1 Eylül 2014 tarihi itibari ile başlamış bulunan “İnşaat sektöründe kalite ve verimliliği arttırmak ‘isimli iki yıl süreli, 254 bin Euro bütçeli Avrupa Birliği Projesi’nin açılış toplantıları, Almanya’nın Köln kentinde gerçekleşti.

Köln’de gerçekleştirilen projeye Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden proje yürütücüsü olarak Rektör Prof.Dr.Tamer Yılmaz katıldı. Yapılan toplantılarda, proje detayları ve iş paketleri tüm ortaklar ile paylaşılarak rol ve sorumluluklar netleştirildi ve yol haritası belirlendi.

Avrupa Birliği’nin öncelikleri kapsamında inşaat sektöründe kalite ve verimliliğin artırılmasını temel olarak ele alan projeyle; inşaat sektörü değer zincirinde yer alan ve makro ekonominin iyileştirilmesinde etkili, şirket performansı, proje performansı, verimlilik etmenleri ele alarak, bu etmenlerin ilişkili olduğu “Anahtar Performans Göstergeleri”ni mesleki eğitim modelleri üzerinden belirlemek ve ilgili göstergelerin birbirleriyle doğrudan ve dolaylı ilişkilerini ortaya koyacak “Stratejik Performans Değerlendirme Modeli”ni geliştirmek amaçlanıyor.

Uygulamaya konulan proje ile tüm Avrupa Birliği ülkelerinin sektörlerinin de ihtiyaç duyduğu ve üst düzeyde makro ekonominin iyileştirme koşullarının belirleyicisi olarak ele alınan modelin geliştirilmesinde proje ortakları dışında Avrupa Birliği dahilindeki diğer ülkeler ile de görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.

Projeye yürütücülüğünde Türkiye’den Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İzoder görev alıyor. Almanya’dan ise Bildungszentren Des Baugewerbes (BZB) ve Talentbrücke Gmbh Co. Kg, Hollanda’dan ise Lauwershorst Development And Training Bv, Litvanya’dan Viesoji Istaiga Vilniaus Statybininku Rengimo katılıyor.