Türkiye Hokey Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen Türkiye Hokeyi Orak Akıl çalıştayı tamamlandı. Gaziantep’ten de birçok kulüp yöneticisinin katıldığı çalıştaya Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan Başkanlık yaptı.

Hokey sporunun gelişmesi ve 2015 yılı stratejisinin en iyi şekilde belirlenmesi amacıyla Antalya’da düzenlenen Türkiye Hokeyi Ortak Akıl Çalıştayında hokey bir çok yönü ile masaya yatırılarak son dönemlerde elde edilen başarılar ve 2015 yılı stratejileri belirlendi.

Avrupa ve dünya’da Türk hokeyinin önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan 2015 yılında Türk hokeyinin uçuşa geçeceğini ifade ederek hokeyin okul sporları arasında da yer almasının önemli bir alt yapı sorununun çözümü olarak görülmesi gerektiğini de ifade etti. Son dönemlerde Türkiye Hokey Federasyonu’nun yürüttüğü çalışmaların bu gün ödüllerini aldığını ifade eden Başkan Karakan, Milli Eğitim Bakanlığı’yla yapılan görüşmeler sonucu okullarda okul sporları arasında yer alan hokeyin aynı zamanda üniversitelerde de önemli yere sahip olduğunu birçok üniversitede hokeyin ders olarak okutulması yanında kurulan takımlarla liglerde katılımın gerçekleştirildiğini söyledi.

Düşük bir bütçeye sahip olan Türkiye Hokey Federasyonunun doğru yönetildiğini ifade eden Başkan Sadık Karakan, bu düşük bütçe ile Türkiye’deki ilk beş federasyon arasında yer almayı başardıklarını belirterek, “Bizim en önemli hassasiyetimiz Türk Milleti ve Türk Milletini temsil eden bayrağımızdır. Yurt dışında gerçekleştirilen bütün maçlarımızda milli takımlarımız Türk bayrağını en iyi şekilde temsil etmiş, 2015 yılında da temsil etmeye devam edecektir. 2015 yılı Türk sporu için hokey yılı olacaktır. Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce takımın liglerimizde boy göstermesi, okullarda kurulan takımlarımızın okullar arası hokey ligini oluşturması, üniversiteler arası hokey şampiyonalarının artması 2015 yılıyla ilgili umutlarımızı güçlendirmiştir. Antalya’da gerçekleştirdiğimiz çalıştayımızda geçmişi değerlendirirken 2015 yılı stratejilerimizi de belirledik” dedi.