İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Ekim ayı olağan Yönetim Kurulu toplantısı Gaziantep’te, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında toplandı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen toplantıda, 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Bütçesi ve başarılı projeler görüşüldü. Doğrudan Faaliyet Desteği’nin amacından bahseden İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, şunları söyledi:

‘‘Ajansın bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesinde acil tedbirlerin alınmasına ve kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmalar, bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik iş geliştirme merkezleri, teknoloji geliştirme merkezleri, teknoparklar gibi kuruluşların ve bunların tesislerinin kurulması amacıyla yapılacak fizibilite benzeri ön çalışmalar ve bölge için önemli olabilecek stratejik eylemlerin başlatılmasına ve gerçekleştirilmesine ve büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesi ve yönlendirilmesine katkı sağlayacak olan faaliyetlere doğrudan mali destek verilmektedir.’’

2014 yılı Doğrudan Faaliyet Destek programına toplamda 45 başvuru olduğunu da belirten Vali Demirtaş, ‘‘Doğrudan Faaliyet Destek programına Gaziantep 27, Adıyaman 12 ve Kilis 6 olmak üzere toplamda 45 başvuru olmuştur. Başvurulardan Gaziantep’te 11, Adıyaman’da 6 ve Kilis’te de 4 proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazanmıştır. Destek almaya hak kazanan projelerinin toplam bütçesi 1 Milyon TL civarındadır.’’ dedi.

Toplantıya Gaziantep Valisi Erdal Ata, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Kilis Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan katıldı.