TİM ve GAİB tarafından 5-6-7 Kasım’da Gaziantep’te yapılacak olan ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ etkinlikleri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılımıyla start alıyor. Etkinliklere Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katılacağı açıklandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedeflerine yönelik olarak ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ etkinliklerinin yarın Gaziantep’te başlayacağını açıklayan GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, “Ekonomi Bakanlığının desteğiyle TİM ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) işbirliğiyle ‘Türkiye inovasyonla geleceğe koşuyor’ sloganıyla düzenleyeceğimiz ‘Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep 2014 5-6-7 Kasım tarihleri arasında Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi’nin katılımıyla başlayacak olan etkinliklerimize Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan illerimizden de büyük katılım bekliyoruz. Katma değeri yükseltmenin yolu Ar-Ge, tasarım, inovasyon ve markalaşmadan geçiyor. TİM’le birlikte ortak hareket ederek bu konularla ilgili çalışmalar yapıyoruz. İnovasyon Haftası hem Gaziantep hem bölgeye büyük katkı sağlayacaktır. Tüm etkinliklerimiz ücretsiz olup üretici firmalarımız ve üniversitelerimizin üç gün sürecek olan etkinliklerde katkı sağlayarak yer almasını diliyoruz. Gaziantep’in yanı sıra Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Hatay, Malatya, Diyarbakır’daki üniversitelerden de katılım sağlanacaktır. Üç gün sürecek olan etkinliklerle ilgili her türlü hazırlığı tamamladık. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi’nin katılımıyla yapılacak olan açılışın ardından 6 Kasım Perşembe günkü oturuma Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 7 Kasım Cuma günü gerçekleştirilecek oturumlara da Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç’ta katılacaktır” dedi.

Üç gün sürecek olan etkinliklerde bir iş ve akademi dünyasının önde gelen isimlerinin katılarak AR-GE ve İnovasyon çalışmaları yanında başarı öykülerini de anlatacağı açıklandı. 5 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 13.00’de Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde başlayacak etkinliklere çevre illerden de önemli oranda katılımcı bekleniyor.