Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından hayata geçirilen ”Eğlenelim Öğrenelim” adlı proje kapsamında 200 öğrenci Gaziantep’e gelerek hayvanat bahçesini gezdi. Öğrencilere 8 polis memuru ve öğretmenleri eşlik etti. İlk defa hayvanat bahçesine gelmenin heyecanını yaşayan öğrenciler gruplar halinde hayvan barınaklarını gezdi. Hayvanları yakından inceleyen öğrenciler bol bol fotoğraf çekti.

Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörlerinden Mehmet Karakulak, “Kahramanmaraş ilimizde İl Emniyet Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından ortaklaşa düzenlenen Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı’na (ÇOGEP) katıldık. Proje kapsamında geziler, sportif etkinlikler düzenlendi. Sportif etkinliklerimizi Kahramanmaraş’ta bitirdik. Sportif etkinliklere katılan öğrencilerimiz için çeşitli geziler düzenleyerek. Onları eğlendirmeye çalışıyoruz. İşte bu gün de onlardan birini gerçekleştirdik. Öğrencilerimizi hayvanat bahçesine getirdik. Çocuklarımızın bir çoğu ilk defa burayı gördü. Çok eğlendiler. Daha sonra inşallah bunların devamını görürüz. Öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için bu tür programların iyi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Öğrenci gezisinde görev alan öğretmenlerden Dilek Erdoğan Yılmaz ise, "Kahramanmaraş’tan geliyoruz. Öğrencilerimizi bu imkanı sundukları için İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube’de çalışan arkadaşlarımıza ve müdürümüze canı gönülden teşekkür ediyoruz. burayı daha önce görmeyen öğrencilerimiz vardı. Onlar için çok iyi oldu. Önemli olan öğrencilerin her okuldan, her gruptan kaynaşmasıydı ve bunu sağladılar” dedi.

Hayvanat bahçesini gezen öğrenciler de projenin çok güzel olduğunu ve böyle çalışmaların devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.