Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, kent merkezinde bulunan boş arazileri temizlik çalışmalarına başladı.

Özellikle merkezde bulunan boş arazi ve arsalara, soba külleri, inşaat atığı, hurda eşya, çöp ve moloz gibi görüntüyü bozan maddeler atılıyor. Bırakılan bu atıklar hem insan sağlığın tehdit ediyor hem çevre kirliliğine neden oluyor hem de şehrin görüntüsünü bozuyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla harekete geçen Fen İşleri Daire Başkanlığı, boş arazileri temizlemesi için bir ekip kurdu. Temizlik araçlarıyla boş arazilere giren ekip, temizlik çalışmalarına başladı. Hafriyat atıkları kepçe ve kamyonetlerle toplanarak vatandaşın sağlığını bozmayacak şekilde yaşam alanlarından uzaklaştırılıyor.

Temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, kentin temiz ve güzel bir görüntüye kavuşması için temizlik kampanyası başlattıkların söyledi.

Vatandaşların temizlik noktasında daha hassas davranmaları gerektiğini vurgulayan Köken, “Temiz bir Gaziantep görmek için vatandaşlarımızın, daha dikkatli olması gerekiyor. Bu konuda bizi uyarmaları istiyoruz. Atılacak en ufak bir hafriyat veya çöpten bizi bilgilendirsinler ki biz de müdahale edebilelim” dedi.

Çalışmaların ardından daha güzel bir görünüme sahip olacak boş arsaların temiz kalması ve temizliğin kalıcı olması için vatandaşlardan destek beklediklerini vurgulayan Köken, halkın özellikle çevre duyarlılığına büyük özen göstermesini istedi.

İlk etapta kent merkezinde uygulanmaya konan projeye Şehitkamil ve Şahinbey Belediyeleri Fen İşleri Müdürlükleri de destek veriyor.