Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nde kurs gören çocuklar, Avrupa Miras Günleri kapsamında düzenlenen “mozaik” atölyelerine katılarak, mozaik yaptı.

Zeugma Mozaik Müzesi’ni gezerek, bilgi alan minikler, ardından eğitmenler eşliğinde mozaik atölyesine geçti.

ÖNCE MÜZE GEZİSİ, ARDINDAN ATÖLYE ÇALIŞMASI

Eğitmenler, atölyede çocuklara, mozaiğin tanımı, mozaik sanatı, hangi malzemelerin kullanıldığı, 1800’lü yıllarda taşların nasıl küçültüldüğü, 2200 yıl önce mozaiklerin hangi zorluklarla yapıldığı, mozaiklerin üç boyutlu görünümün nasıl verildiği, tarihi, kullanılan eşyalar ve kıyafetlerin tarihsel anlamda ne ifade ettiği gibi konular anlattı.

Gaziantep’teki çeşitli okullardan yaklaşık 175 öğrencinin katıldığı atölye çalışmasında minikler ilk defa mozaik yaptı. Çocuklarında yer aldığı atölye etkinliğinde, 110 ve 100 cm boyutunda iki tuval üzerine cam mozaik taşları ile Mars Heykeli, doğal taşlarla Antepfıstığı ağacı ve el izi mozaik çalışması tamamlandı.

SANAT MERKEZİNDE SERGİLENİYOR

Atölyede, 1800’lü yıllarda kullanılan teknik yöntem olan çekiç ve örsle doğal taşlar kırılarak Antep fıstığı ağacı monte edildi. Toplamda 260 kişinin katıldığı atölye çalışmasında miniklerin yanı sıra turist ve müze ziyaretçilerinden de yoğun ilgi gördü.

Öte yandan, çocukların üretkenliği, özgün düşünme yeteneğini keşfetmesini destekleyen ve onları sanatla buluşturan çeşitli eğitim atölyelerinin düzenlendiği Çocuk Sanat Merkezi’nde tüm atölyelerde ortaya çıkan eserler sanat merkezinde sergileniyor.