Şehitkamil Belediyesi tarafından, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 4 farklı branşta organize edilen Kurtuluş Spor Etkinlikleri Gazianteplilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Binlerce sporcu, antrenör, hakem ve öğretmenin görev aldığı organizasyonları, sporcuların velileri ve yakınları ise ilgiyle takip etti.

Şehitkamil Belediyesi Başkanlığınca 2014 Yılı Kurtuluş Spor Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen badminton, basketbol, futbol ve yüzme kupları farklı yaş kategorilerinden binlerce sporcu öğrenci, branş antrenörleri ve hakemlerin katılımı ile gerçekleşti. Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte organizasyonların düzenlediği branşlara ait federasyon il temsilcilikleriyle yaptığı iş birliğiyle organizasyonları kusursuz bir şekilde tamamlayan Şehitkamil Belediyesi, spor camiasından da bu anlamda büyük takdir topladı. Organizasyonlar boyunca Gaziantep’in kurtuluşu esnasında gösterilen eşsiz kahramanlığı da katılımcılara anlatmayı ve hatırlatmayı ihmal etmeyen Şehitkamil Belediyesi ödül törenlerinde dereceye giren sporculara verdiği birbirinden renkli ve farklı armağanlarla da heyecanlı ve bir o kadarda mutlu anların yaşanmasına neden oldu.

Düzenlediği sportif organizasyonlarla takımların ve ferdi sporcuların gelişimine büyük katkı ve destek sağlayan Şehitkamil Belediyesi 2014- 2015 Sezonu okul sporları yarışmaları öncesinde şampiyona ve müsabakaları tamamlanmayan branşlar ve farklı kategorilerde düzenlediği etkinliklerle bu anlamdaki desteğini sürdürdü. Tüm sporculara, okul sporları müsabakaları öncesinde ciddi bir hazırlık süreci imkanı sağlayan Şehitkamil Belediyesi 2014 Yılı Kurtuluş Spor Etkinlikleri, bir yandan da organizasyonlar içerisinde düzenlenen yarışmalarla Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü projesi olan Anadolu Yıldızları Ligi Gaziantep il seçmelerine de ev sahipliği yaptı.