İslahiye Cumhuriyet İlkokulu ve İlçe Kütüphane Müdürlüğü tarafından 2013 yılında başlatılan ‘Kütüphanem Evim’ projesinin ortak imzaları atıldı.

İlçe halk kütüphanesinde düzenlenen imza törenine Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mehmet Beyhan Akbaş, müdür yardımcıları Mehmet Kılıç, Osman Balıbay, İlçe Kütüphane Müdürü Ökkeş Gökçe, öğretmenler Süreya Aslan, Özlem Kurşun, Ayşe Atam, Gülşah Özdemir, Figen Demirci ve kütüphane çalışanları katıldı. Törende bir açıklama yapan Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mehmet Beyhan Akbaş, şunları söyledi:

“Bu projenin ortaya çıkmasında öğrencimizden velimize, öğretmenlerimizden idarecilerimizden tavana taban özverili paylaşımcı bir anlayışla çalışan okul gelişim yönetim ekibini kutluyorum. Bu projenin zorluklarının olduğu için değil, geç kalınmış olsa bile faydasına ve gereğine inanılarak özveri ve gayretle ortaya çıkartılmış bir üründür diyen Okul müdürü sözlerine şöyle devam etti. Kütüphaneler eski çağlardan beri insanlığa hizmet etmektedir. Eldeki bilgilere göre ilk kütüphane, Asurlular zamanda kurulmuştur. Osmanlı imparatorluğu döneminde de kitaba ve kütüphaneye önem verildi. O dönemden zamanımıza kadar gelen büyük kütüphaneler vardır. Bize milletimiz kitaplara ve kütüphanelere verdiği değeri bir kere daha konuşmak ve öğrencimiz velilerimizle beraber kitap okumasının keyfine bir kere daha varmak için böyle bir projeyle velilerimizin karşısına çıktık bu projede emeği geçen okulumuz öğretmenleri ve ilçe kütüphanesi çalışanlarına emeklerinden ötürü teşekkür ederim” dedi.

Projenin başladığı 2013 yılında kütüphanede üyesi sayısı çocuklar ve yetişkinler bin 86 iken, 2014 yılı Aralık ayında İslahiye ilçe kütüphanesindeki toplam sayı çocuklar ve yetişkinler olarak üç bin 428’e yükseldi. Bu sayının ilçede okuma oranın bir hayli yükseldiğini gösterirken, proje sonunda dereceye giren en çok kitap okuyan öğrenci ve velilere armağanlar verilecek.