Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlısı gençleri hem hayata kazandıracak hem de meslek sahibi yapacak “Bağımsız Doğa Projesi”ni hayata geçirdi.

Sanayisinin hızla büyümesi ve çeşitli nedenlerle Güneydoğu’nun en çok göç alan kenti Gaziantep’te, madde bağımlısı gençlerin hayata kazandırılması için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, onların meslek sahibi olmaları içinde projeler yapıyor.

Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin arasında, “Bağımsız Doğa Projesi” protokolü imzalandı.

Başkan Şahin, protokol imza töreninde, insanın yaşamını ilgilendiren sorunların çözümüne yönelik projelerin yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Bölgenin en büyük AMATEM merkezi ile birçok genci hayata kazandıran Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi’nin kentte bulunduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

“Bizim burada gördüğümüz en temel durumlardan bir tanesi çocuklarımızın gerçekten topluma kazandırılması için iş sahibi olmaları, eğitimlerinin tamamlamaları gerekiyor. Bir taraftan eğitimle ilgili okulları yarım kalmış çocuklarımızı Milli Eğitim Bakanlığımız ile tamamlatmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan da bu çocuklarımızı iş sahibi yapmaya çalışıyoruz.”

“YARI YOL EVLERİ” İZLEME SİSTEMİ

Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi’nin madde bağımlısı çocukları “Yarı yol evleri” sistemiyle takip edildiğini aktaran Şahin, tedavi edilen gençlerin tekrardan eskiye dönmemeleri ve meslek sahibi olmaları için kurslar düzenlediklerini kaydetti.

“Bağımsız Doğa Projesi”nin çok önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bugün özellikle hem onların rehabilitasyonunda çok büyük pozitif etkisi olan, toprakla uğraşma, seracılık nasıl ekilecek, nasıl biçilecek, neler yapılması gerekiyor bunun tüm bilimsel alt yapısını mesleki alt yapısını onlara vereceğimiz bir protokol hazırladık. Bu çocuklarımızı hem rehabilite edip hem bir iş sahibi edecek, iktisatlaştıracak bir protokol hazırladık. Bundan sonraki süreçte zaten şuana kadar 150 çocuğumuzu bu şekilde iş sahibi yaptık topluma kazandırmıştık.”

Merkezde bugüne kadar yaklaşık 1000 çocuğun ayakta tedavi edildiğini belirten Şahin, gençlere özgüven vermek, onları madde bağımlılığında kurtarmak ve meslek sahibi etmek için bu tür projelerin devam edeceğini kaydetti.

MESLEK SAHİBİ OLACAKLAR

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin de, proje hakkında bilgi vererek, Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bünyesinde 15 kişinin kurs göreceği projenin protokolünü imzaladıklarını dile getirdi.

Yaklaşık 35 gün sürecek kursun sonunda kursiyerlere sertifika verileceğine vurgu yapan Ekin, “Kurs süresince kursiyerlerimize hem cep harçlığı vereceğiz hem de sağlık sigortası kapsamında değerlendireceğiz. Amacımız madde bağımlısı ve uyuşturucu kullanan gençleri hayata kazandırmak ve onların istihdamlarına sağlamak. Ayrıca kursiyerlerimiz, bu sertifikayı alarak, istihdam edildikleri yerlerde de SGK indirimlerinden faydalanacaklar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Şahin ve Ekin arasında protokol imzalandı.