Gaziantep H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki mahkumlar, ‘Deli Deli Olma’ filmini izleyerek stres attı.

Gaziantep H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki mahkumlar, Gaziantep’te gerçekleştirilen Zeugma Uluslararası Film Festivali kapsamında ‘Deli Deli Olma’ filmini başrol oyuncularından Şerif Sezer ve Karagül dizisi oyuncularıyla birlikte izleme imkanı buldu.

Sosyal sorumluluk anlayışıyla Gaziantep H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda organize edilen etkinliğe; ‘Deli Deli Olma’ filmi başrol oyuncularından Şerif Sezer, Yönetmen Murat Saraçoğlu, Senarist M. Serkan Turhan, oyuncular Ece Uslu, Mesut Akutsa, Hilal Altınbilek katıldı.

‘BU TÜR ETKİNLİKLERE ÇOK BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ’

Mahkumların topluma birer sağlıklı fert olarak kazandırılmasının önemine vurgu yapan Gaziantep H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Tuncay Yılmaz, şunları söyledi:

“Bizler için hükümlü ve tutukluların her ne kadar cezalarının infazı aşamasında bir nevi kapalı ortamda kalma, toplumdan soyutlanma gibi özellikle geçmişten kalan yaptırımlar olsa da yarın bu insanların toplum içinde gördüğü bir kardeşi, evladı, annesi, babası gerçeğinden hareketle bu kişilerin toplumda birlikte yaşama, hep beraber olma arzusu içinde topluma birer sağlıklı fert olarak kazandırılmaları noktasında bu tür etkinliklere çok büyük önem veriyoruz. Bizler için bu tür ve benzeri çalışmalar çok önemli. Biz istiyoruz ki tamam hükümlülerimiz cezalarını çeksinler ancak yarın bir gün toplum içerisine çıktıkları zaman bir birey olarak kendilerine olan güvenleri, ailelerine ve toplumdaki diğer fertlere karşı yaklaşımlarıyla örnek bir tavır göstersinler.”

UMARIM FİLMİMİZİ BEĞENİRSİNİZ

‘Deli Deli Olma’ filminin yönetmeni Murat Saraçoğlu ise sanatın insan yaşamındaki önemine değinerek şöyle konuştu:

“Aslında yönetmenler çok konuşmayı sevmez. Dolayısıyla yaptıkları filmlerle insanlara ulaşmayı tercih ederler. Özellikle sanatın bütün dalları; içeride olalım, dışarıda olalım hayatımızı güzelleştirmeye yardımcı olur. Ruhumuzu sakinleştirmeye, dindirmeye yardımcı olur. Dolayısıyla nerede olursak olalım sanattan faydalanabiliyorsak, film izleyebiliyorsak, kitap okuyabiliyorsak hayatımız daha güzel olabilir. Belki problemlerimizi çözmeyebilir ama mutlaka ruhumuza, kalbimize faydası olacaktır. Bu da daha sakin, daha kendine yeten bir hayat sürmemize yardımcı olabilir. Umarım filmimizi de beğenirsiniz.”