MBTG Başkanı Surur Aydın, Dünya pazarlarında Türkiye’nin ihracat payını arttırmak için ürün guruplarına yönelik hedef ülke çalışması yaptıklarını söyledi.

Makarna, Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Gurubu (MBTG), 2015 yılı çalışma takvimini oluşturmak üzere Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nde bir araya geldi. MBTG 2015 yılı tanıtım stratejilerinin görüşüldüğü toplantıya MBTG Başkanı Surur Aydın’ın MBTG Üyeleri Selami Memiş, Abdurrahman Avcı, Şahin Batallı, Yaşar Serpi, Celal Kadooğlu, Şerafettin Memiş, Aydın Soyyiğit, Turgay Bağçıvancıoğlu, Mehmet Karakuş, Murat Unat, GAİB Genel Sekreteri Fatih Yumuş ve Genel Sekreter Yardımcıları Mikail İrtegün ve Aydın Kutlu katıldılar.

MBTG tarafından 2014 yılında gerçekleştirilen faaliyetler değerlendirilerek, 2015 yılı plan ve projeleri hakkında görüşmeler yapıldı. MBTG Başkanı Surur Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada MBTG olarak uluslararası tanıtım stratejilerinin geliştirilmesi yönünde aralık ayı içerisinde geniş katılımlı bir çalıştay yapmayı planlandıklarını ifade etti. MBTG çalışmalarına yön vermek ve yurtdışında ürünlerin tanıtımına daha etkili bir şekilde yardımcı olabilmek amacıyla her bir ürün grubuna yönelik hedef ülke çalışması yaptıklarını kaydeden Aydın, Dünyanın farklı kıtalarında aralıksız sürdürülen bu çalışmaların yakın bir zaman içerisinde ihracatçılara olumlu dönüşüm sağlayacağını söyledi. Konuşmasında geçtiğimiz günlerde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep etkinliklerine de değinen MBTG Başkanı Aydın, bu etkinliğin Gaziantep için önemli bir kazanç olduğuna vurgu yaptı. Aydın, iki gün süren inovasyon haftası etkinlikleri içerisinde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda katılımcıya MBTG ürün gruplarından oluşan öğle yemeği sunumunun başarıyla gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

"YURTDIŞI TANITIMLARI DEVAM EDECEK"

MBTG Başkanı Surur Aydın, Anadolu’nun, makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağlardan oluşan zengin ürün guruplarını yöresel yemekler eşliğinde uluslararası arenada tanıtmaya ve tattırmaya devam edeceklerini belirterek, ileriye dönük sürdürülebilir uluslararası tanıtım projelerinin önemine vurgu yaptı. Türk ürün guruplarının bir dünya markası değeri taşımasını istediklerini aktaran Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türk markalı ürünlerin imajını yükseltmek ve marka değerini artırmak için 2015 yılında uygulamaya koyacağımız çeşitli projeler geliştirdik. Milli yiyeceklerimiz olan Türk makarnasını, bulgurunu, bakliyatını ve bitkisel yağlarını dünya çapında rekabet gücü yüksek bir konuma getirmeyi hedefliyoruz. Üzerinde çalıştığımız yurtdışı tanıtım projelerini yavaş yavaş gerçekleştiriyoruz. İnşallah 2023 yılına gelindiğinde ürünlerimizin girmediği pazar kalmayacak.”