Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ve beraberlerindeki parti yöneticileri ile birlikte Gaziantep Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle bir araya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiye’de yaşanan son ekonomik gelişmeleri değerlendirmek ve istişarelerde bulunmak üzere Gaziantep’e geldiğini söyledi.

Şehirde ilk ziyaretini GTB’ye gerçekleştirdiğini kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Gaziantep’te siyaset değil, sadece ekonomi konuşmak istediğini dile getirdi.

Ülke gündeminin ciddi şekilde yoğun olduğunu, buna paralel olarak ekonomide de ciddi bir daralmanın gözlemlendiğini ifade eden Türkeş, “Dünya ve Türkiye ekonomisini yakında takip ediyoruz. İktisatçı arkadaşlarımız ekonomide tehlike öngörüyorlar. Enerji ve finans sektörlerindeki daralma kendini hissettiriyor. Parti olarak yeni bir ekonomi modeli üzerinde çalışıyoruz. Bu modeli biz yaptık, işte budur demek yerine, ekonomide elini taşın altına koyan sanayici ve işadamlarımızla görüşerek oluşturmak istiyoruz” dedi.

Yeni ekonomi modeli hakkında 10 farklı büyükşehirde görüşmeler gerçekleştireceklerini açıklayan Türkeş, “Bu bağlamda Türkiye’nin üretim üstlerinden biri olan Gaziantep’te yapacağımız istişareleri özellikle çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyarette, Gaziantep Ticaret Borsası’nın çalışmaları hakkında bilgiler veren GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise Gaziantep’in tarıma dayalı sanayide Türkiye’nin en önemli şehirlerinin başında geldiği söyledi.

Konya ve Mardin’de üretilen buğdaydan, diğer değişik tarım ürünlerine varana kadar birçok tarıma dayalı sanayi ürününün Gaziantep’te işlenerek pazara sürüldüğünü aktaran GTB Başkanı Tiryakioğlu, “Türkiye’deki makarna, un ve bulgur üretimini tamamına yakını şehrimizde üretilmekte ve buradan ihraç edilmekte. Ayrıca Pamuğa bağlı tekstil sektöründe de Gaziantep sadece Türkiye’de değil dünyada önemli merkezlerden biri konumunda” ifadelerini kullandı.

Tiryakioğlu, 27 farklı ilde üretimi yapılan antepfıstığının yüzde 95’nin de Gaziantep’te işlendiğini sözlerine ekledi.

Şehrin kalkınmasına katkı sunacak değişik projeler üzerinde çalıştıklarını kaydeden GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ise konuşmasında yakın zamanda faaliyete kazandırmayı planladıkları et borsacılığı ve lisanlı depoculuk hakkında açıklamalarda bulundu.

Memiş ayrıca, sanayide yetişmiş kalifiyeli personel yetersizliğine de dikkat çekerek, sanayicilerin ara eleman bulmada ciddi sıkıntılar yaşadığını dile getirdi.

Konuşmalar sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş, şehrin genel ekonomik yapısı hakkında GTB üyeleriyle bir süre görüşmelerde bulundu.