GKV Özel Okulları Özel Anaokulu öğrencileri, gerçeği aratmayan deprem tatbikatından enkaz altından çıkardıkları yaralılara ilk yardım uyguladıktan sonra onları sedye ile taşıyarak ambulanslara bindirirken depremde evleri yıkılan ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıttılar.

Yaparak yaşayarak eğitim modelini başarıyla uygulayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, anaokulu öğrencilerine yönelik hazırlanan bir etkinlikle minik öğrencilerin gerçek bir deprem tatbikatını aratmayacak etkinlikle deneyim kazanmalarını sağladı. GKV Özel Anaokulu Mavi Boncuklar sınıf öğrencilerinin katıldığı tatbikatta görev alan minik öğrencilerinin kimisi enkaz altında kalmış yardım bekleyen yaralıları canlandırdı, kimisi enkaz altındaki insanları kurtarma timi içerisinde görev aldı.

Gaziantep Kızılay Şubesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen tatbikat izleyen öğretmen ve Kızılay görevlileri öğrencileri alkışladı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu Proje Tasarım Öğretmeni Gözde Ekim ve sınıf öğretmenlerinin rehberliğinde tatbikata hazırlanan minikler daha önce sınıfta yapılan örnek tatbikatlarda izlemeleri gereken yolları bütün detaylarıyla öğrenerek gerçek enkaz içerisinde öğrendikleri bütün uygulamaları başarıyla yerine getirdiler. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Anaokulu Müdiresi Neslihan Türkistanlı “ Mavi Boncuklar sınıfı öğrencilerine sınıf içerisinde yapılan etkinliklerde Kızılay görevlileri ve öğretmenlerimiz gerekli bilgileri vererek uygulamalar yaptırdı. Deprem anında ihtiyacı olanlara yardım elini uzatan Kızılay’ın bu konudaki faaliyet kapsamını öğretmek amacıyla gerçeği aratmayacak bir deprem canlandırması yapıldı. Hazırlanan deprem maketi ve bu maketin hareket ettirilmesiyle deprem anı canlandırıldı.Çocuklarla birlikte bir enkaz alanına gidilerek depremden sonra Kızılay’ın faaliyetleri, her bir öğrencimiz Kızılay görevlisiymiş gibi düşünülerek drama yoluyla canlandırıldı. Canlandırma sırasında kimi Kızılay görevlisi, kimi de kazazede rolü alan minik öğrenciler, görevlerini başarıyla yerine getirdiler. Etkinlik sonunda hem eğlenen, hem de öğrenen öğrenciler gelecek yaşamlarında kendileri için hayati önem taşıyan bir deneyim kazandılar. Etkinliğimize büyük destek veren Gaziantep Kızılay Şubesi görevlilerine, Proje Tasarım Öğretmenimiz Gözde Ekim, sınıf öğretmenimiz Zuhal Burnukara ve emeği geçen öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Etkinliklerin tamamlanmasının ardından minik öğrenciler sınıflarına dönerek gün içerisinde yaşadıkları bu unutulmaz tatbikatı resimlerine yansıtmayı da ihmal etmediler.