TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın, kuruluşunun 60. yıldönümü nedeniyle Şube Geleneksel Gecesi düzenlendi.

Geleneksel Gece, MMO Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı Başar Küçükparmak ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma ŞAHİN’in açılış konuşmaları ile başladı. Geleneksel geceye, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü Hakan Yıldırım, Gaziantep Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sait Söylemez ile oda üyeleri ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan MMO Gaziantep Şube Başkanı Başar Küçükparmak, odanın çalışmaları hakkında kısa bilgiler sunarak, geceye katılan tüm üye ve yakınlarına teşekkür etti. Küçükparmak, TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın Aralık 1954’te 902 üye ile kurulduğunu, bugün 60 yıl sonra 93 bin 905 üyesi, 19 bin 924 öğrenci üyesi ile TMMOB içerisindeki en büyük oda konumunda olduğunu hatırlattı. Kurulduğu günden bu yana, Mesleki Sivil Toplum Örgütü olarak MMO’nun 60 yıllık mesleki birikim, altyapı ve tecrübeyi halk ve ülke menfaatleri doğrultusunda kullanma görevini layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden Küçükparmak, her zaman en iyisini ve en doğrusunu istemenin bir sivil toplum örgütünün en büyük sorumluluğu ve görevi olduğunu belirtti.

Küçükparmak, geçen dönem şube hizmet binasının inşaatına başlanıldığını, inşaat çalışmalarının tüm hızı ile devam ettiğini, geniş toplantı ve eğitim salonları, ferah çalışma ofisleri ve lokali ile hayal ettikleri şube hizmet binasına çok kısa bir süre sonra kavuşulacağının müjdesini vererek, Mart 2015 te bitirilmesi hedeflenen binanın, tüm üyelerimizin aileleri ile birlikte katılacağı bir açılış töreni gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ise, 60 yıl önce bu büyük birliğin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Gerek milletvekilliği, gerek bakanlığı, gerekse de Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde sivil toplum kuruluşları ile koordineli çalışmanın önemine değinen Şahin, kendisinin ve eşinin de mühendis olmasının bu gece için kendileri içinde farklı bir anlam taşıdığını belirterek, bugün odanın kuruluşunun 60. yılında bu etkinliğe katılan tüm misafirlere teşekkür etti.

Geleneksel gecede ayrıca, Makina Mühendisleri Odası’nın, kuruluşundan bu güne 60 yıllık bir süredir tarihe tanıklık eden, işinden, ailesinden zaman ayırarak odayı, mesleğini bu günlere taşıyan ve özveri ile mesleğini icra etmeye çalışan, meslekte 25, 40 ve 45. yılını dolduran, oda üyelerine onur plaketleri takdim edildi.

Meslekte 45. yılını dolduran Ahmet Şinasi Büyükhatipoğlu, meslekte 40. yılını dolduran Fatih Öztosun, Ekrem Küçükparmak, Nedret Raif Kitapçı, Cemil Samlı, Sedat Özturan, meslekte 25. yılını dolduran Mustafa Cengiz Kalyenci, Mustafa Kanlı, Ali Şahinoğlu, Mustafa Bozkurt, Servet Başel, Gürcan Ülgey, Fatma Uskaner ve Yusuf Azrail Uskaner’in onur plaketleri geceye katılan eşleri tarafından takdim edildi.