Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, üniversite öğrencilerine yönelik, “2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için katma değerli ürünler üreterek markalar oluşturmalıyız. İyi fikirlerle dünyayı değiştirebilirsiniz. Bilgiyi elinde tutan geleceği elinde tutar” diye seslendi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), Ekonomi Bakanlığı desteğiyle Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlediği “Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep” kapsamında yapılan “Kariyer Etkinliği” buluşmasında, işadamları üniversite öğrencileri bir araya geldi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Endüstri Mühendisliği 2’nci sınıf öğrencisi Pervin Ayduran, “Naksan Holding olarak bugünlere nasıl geldiniz. Zorluklar çektiniz mi?” şeklindeki sorusuna karşılık olarak Nakıboğlu, “Babam asıl aktardı. Biz hırdavat, kırtasiye, baharat, radyo gibi yaklaşık 10 bin çeşit malın toptan satıcısıydık. 1963 yılında plastik ile Türkiye tanıştı. Bizde aktarcılıktan, toptancılıktan sanayiciliğe geçtik. Sanayiciliğe başladığımız ilk günden itibaren üretimini yapmış olduğumuz ürünlerimize her gün farklı inovasyonlar yaptık. Bu sayede bugünkü noktaya geldik. Sanayicilik mi zor ilk yaptığınız işler mi zor derseniz sanayicilik zor derim" dedi.

GAÜN Elektrik Elektronik Bölümü Öğrencisi Yusuf Aslan “Ar-Ge yatırımlarınız nelerdir” sorusu üzerine Cahit Nakıboğlu, “İnovasyonu ilk Gaziantep dillendirdi. Biz Naksan Holding olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana inovasyonun içerisindeyiz. Ar-Ge Bölümümüze son yıllarda 5 milyon dolarak harcadık. Gaziantep Üniversitesi, Zirve Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ile çeşitli projeler üzerinde çalışıyoruz. Firma olarak Ar-Ge ve inovasyona çok önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

GAÜN İktisat Fakültesi öğrencisi Nuray Öztürk, ‘inovayon ile ilk ne zaman tanıştınız’ diye sordu. “Ben 12 yaşındayken İstanbul’dan Gaziantep’ ürün alıp gönderiyordum. 12 yaşında iken İstanbul’da hem eğitimime devam edip hem de babamın istediği ürünleri alıp gönderiyordum. Asıl inovasyon bu değil mi?" dedi.

Öztürk’ün, “Gaziantep’in 2023 hedefleri” sorusuna Nakıboğlu, “2023 için önümüze çok büyük bir hedef koydular. Gaziantep olarak 30 milyar dolar ihracatı yakalamak için sanayicilerimize çok ciddi görevler düşüyor. Ben ayrıca Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanıyım. 5 OSB Bölgemizi imara açtık. Elektriğini bile götürmeden 100 fabrika inşaatlarını tamamladı. Gaziantep hızla sanayileşmede ilerliyor. Bu hedefe de ulaşacağımızda hiç şüphemiz yoktur” diye konuştu.

Öğrencilere önerilerde bulunan Cahit Nakıboğlu, “İyi bir fikirle dünyayı değiştirebilirsiniz. Sorumluluk almaktan korkmayın. Girişimci olun. Cesur olsun. Napolyon derki, dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir. Yenilikçi ve vizyoner olun ve hayalleriniz peşinden gidin” şeklinde konuştu.

Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, konuşmasının sonunda 4 öğrenciye de Naksan şirketlerinde staj yapabileceklerinin sözünü verdi.