SANKO Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güner Dağlı, üniversite sınavına giren öğrencilerin merakla beklediği sonuçların açıklanmasıyla birlikte, 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek tercih döneminin büyük önem taşıdığını söyledi.

Prof. Dr. Dağlı, insanların hayatlarındaki hedeflere ulaşmak için aşama aşama değişik sınavlardan geçtiğini belirterek, “Hayatımızı yönlendiren en önemli sınavlardan biri de maalesef uzun ve yorucu uğraşlarla girdiğimiz üniversite sınavı” dedi. Öğrencilerin okula ilk başladıkları günden itibaren iyi bir meslek sahibi olmak adına uğraş verdiklerini anımsatan Prof. Dr. Dağlı, "Bütün bu çaba ve yılların, maddi- manevi sonuçlarını alabilmek için gayret eden gençlerimizin amacı, iyi bir meslek ve kariyer yapmaktır. Ama dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri de hedef olarak belirlediğiniz mesleğin sizlere ne kadar uygun olduğudur" diye konuştu.

Tercih döneminden istenen sonucun alınabilmesi için öğrencilere meslek seçimi konusunda rehberlik eden öğretmenlerin ve ailelerin, özellikle öğrencilerin severek ve isteyerek yapabilecekleri mesleklere yönlendirmeleri gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Dağlı, şu önerilerde bulundu:

"Anne - baba ya da eğitimci olarak çocuklarımızın, öğrencilerimizin iyi bir kariyeri olsun isteriz. Ancak iyi bir kariyer için gençlerin düşünce ve isteklerini yok saymak doğru olmaz. Hayatlarını şekillendirmede ve yaşamlarında mutlu olmalarını sağlamada doğru rehberler olmak için kendilerini tanımalarına fırsat verilmeli, onları dinlemeli ve gereken desteği vermeliyiz. SANKO Üniversitesi olarak sınav döneminde olduğu gibi, tercih döneminde de kapılarımız rehberliğimize ihtiyacı olan öğrencilere ve ailelerine daima açık. Üniversitemiz Gaziantep’in merkezinde, ulaşım açısından çok kolaylıkla ziyaret edilebilecek bir konumdadır. Sizler için hazırladığımız tanıtım ofisimizden akademik ve idari kadromuz, fiziksel altyapımız, modern teknolojilerle hazırladığımız laboratuvarlarımız, akademik, sosyal, kültürel çalışmalarımız, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Beslenme Diyetetik Bölümlerimizle ilgili her türlü bilgiyi alabilirsiniz. Umarım hepiniz çabalarınızın karşılığını alırsınız."