Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan’ı GAİB hizmet binasında ziyaret eden Oğuzeli İlçe Kaymakamı Arif Gül çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Türkiye’nin ihracatta önemli bir ivme kanadığını ve dünya pazarlarında markalarıyla yarışmaya başladığını ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül’e çalışmalar hakkında bilgi verirken son olarak Ekonomi Bakanlığı ve TİM ile birlikte gerçekleştirilen İnovasyon Haftası kutlamalarını hakkında da bilgi verdiler. İhracatta başarının markalaşma ile mümkün olduğuna dikkat çeken GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz “Ülkemizde üreticilerimiz AR-GE ve İnovasyon ve beraberinde markalaşma süreçlerini yakından takip etmeye başlamış, özellikle yeni yetişen gençlerin aldıkları nitelikli eğitimle işlerinin başına geçtiğinde verimliliğin ve beraberinde kalitenin arttırılması için büyük çabalar sarf etmektedirler. Bugün Gaziantep ve İstanbul’dan yurt dışına giden her uçakta mutlaka bir Gaziantepli ihracatçı görürsünüz. Gaziantep ve bölgede ihracat kültürü gelişti ve bu gün meyvelerini toplamaya başladık. Dünya pazarlarında rekabet etmenin yolu markalaşmadan geçiyor. Türkiye’de de özellikle son dönemlerde bu alanda önemli gelişmeler var. Üreticiler AR-GE ve İnovasyon birimleri kurarak hızla markalaşmaya gidiyorlar. GAİB bu anlamda üyelerine gerekli her türlü desteği verirken başarıya giden yolda yol haritasını çizmelerinde yardımcı oluyor” dedi.

GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan da halı üretim merkezi Gaziantep’in ihracatta da şampiyonluk ipini göğüslediğini ifade ederek üretim kadar modanın da belirleyicisi olma yolunda Gaziantepli halıcıların önemli adımlar attığına dikkat çekerek, son olarak yapılan halı desen yarışmasının buna en iyi örnek olduğunu ifade etti.

Ziyaretin ardından GAİB hizmet binasında incelemeler yapan Kaymakam Gül halı desen yarışması sonucunda dereceye giren 20 halının sergilendiği fuayede halıları inceleyerek GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz ve GAHİB Başkanı Kaplan’ı kutladı.