Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri, Öğr. Gör. Celal Bal’ın koordinatörlüğünde Toplumsal Duyarlılık Dersi kapsamında Nizip Konteyner Kenti’nde yaşayan anaokulu ve ilkokul öğrencilerini ziyaret etti.

Oğuzeli MYO öğrencileri ve Merve Shnaps öncülüğünde Dubai Euromonitorinternational şirketi çalışanlarının katkılarıyla temin edilen çeşitli giyim ve kırtasiye malzemeleri Nizip Konteyner Kentte yaşayan öğrencilere teslim edildi. Oğuzeli MYO öğretim elemanları ve öğrencileri ile birlikte Nizip Konteyner Kent Müdürü Halil Kendirci ve Müdür Yardımcıları, sınıfları gezerek Suriyeli minik öğrenciler ile bir araya geldi. Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında Nizip Konteyner Kenti’ne gerçekleştirilen ziyaret sonrasında “duyarlılık” kelimesinin tam karşılığının ne olduğunun daha iyi görüldüğünü ifade eden Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, evini ve ülkesini terk etmek zorunda kalan Suriyeli misafirlere Devletin şefkat elini uzatmasıyla acılarının bir nebze de olsa azaltıldığını gördüğü için memnuniyet duyduğunu, yüksekokul öğrenci ve öğretim elemanlarının da bu hassasiyeti gönülden paylaşmasının ise takdire şayan olduğunu söyledi.

Ziyarete Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Yüksekokul Müdür Yardımcıları, Yüksekokul bölüm başkanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.