Gaziantep’te 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı öncesinde Vali Ali Yerlikaya başkanlığında okul güvenliği toplantısı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıyan Vali Ali Yerlikaya’nın yanı sıra vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, belediye, jandarma, emniyet, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile ilgili kurumların amirleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Yerlikaya il genelinde yürütülen güvenlik ve asayiş uygulamalarının başarıyla sürdürüldüğünü belirterek, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı başında bütün okullar ve çevresindeki güvenlik önlemleri konusunda hassasiyet gösterilmesi talimatını verdi. İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında okulların Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegre çalışmalarının sürdüğünü belirten Vali Yerlikaya, Valilik imkanlarını da kullanarak okulların sisteme dahil edilmesi için çalışma yürütüldüğünü kaydetti. Uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadele konusuna ayrı bir parantez açan Vali Yerlikaya, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, mahalle muhtarları, din görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğiyle sürdürülen çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Vali Yerlikaya "Her çocuk ve gencimiz bizim için çok kıymetlidir. Gençlerimiz göz bebeğimiz, yarınlarımız, umutlarımız. Onların en iyi şekilde yetişmeleri için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Mahalle halkının mahallesinde bulunan okullara gönüllülük esasıyla sahip çıkmasını temin etmeli, okul aile birliği ve sivil toplum desteğini mutlaka sağlamalıyız. İlimizde uyuşturucu madde satışı ve madde bağımlılığının önlenmesi için hukuk kuralları çerçevesinde mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Bu konuda başarılı çalışmalar yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ancak unutmayalım ki en büyük takdir ve başarı belgesi, kurtarılan bir çocuğun, dolayısıyla; bir ailenin geleceğinde pay sahibi olabilmektir. Bundan daha büyük takdir de taltif de yoktur" dedi.

Gazianteplilerin, öğrencilerimiz ve eğitim-öğretim camiasının güvenliği ve huzuru için görev yapan kamu görevlilerinin her zaman yanlarında olduğunu bildiren Vali Yerlikaya, mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza şefkat ve merhametle; suç ve suçlularla mücadele ederken de bir o kadar cesur ve kararlı olunması gerektiğini söyledi.

Toplantı ilgili kurum temsilcilerinin güvenli eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında yapılacak çalışmaların değerlendirilmesiyle sona erdi.