Şehitkamil Belediyesi, öğrencilerin sportif faaliyetlerine katkı sunmak amacıyla her okula top yardımında bulundu.

Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenen top dağıtım törenine; Başkan Rıdvan Fadıloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm ilkokul, ortaokul ve liselere top yardımında bulundu. Şehitkamil Belediyesi, 62 ilkokul, 63 ortaokul, 48 lise ile 26 taşıma merkezine futbol, basketbol ve voleybol topu hediye etti.

Top dağıtım töreninde konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi:

“Şehitkamil Belediyesi olarak kurumlar arası işbirliği çerçevesinde özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz çalışmaların bir yenisini icra ediyoruz. Özellikle Gaziantep’in eğitim seviyesinin yükselmesi adına yapılacak faaliyetlerde elimizden gelen gayreti en son noktasına kadar göstermeye çalışıyoruz. Bu faaliyetler içerisinde okul yapımından başlayıp çocuklarımızın sınav dönemlerindeki eğitimlerine kadar her konuda faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Tabi bu çalışmaları yaparken başta Sayın Valimiz, Kaymakamımız ve Milli Eğitim camiasıyla olan ilişkilerimiz neticesinde belli bir noktaya getirebiliyoruz.”

Akademik başarının yanında kültürel, sosyal ve sportif başarının da olması gerektiğini dile getiren Başkan Fadıloğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Öğrencilerimizin akademik çalışmalarının yanında sportif faaliyetlerinin de mutlak suretle icra edilmesi gerekiyor. Gönül ister ki her yeni yapılan okulun bir tane de kapalı spor salonu olsun. Ama ülkemizin imkanları şimdilik buna el vermiyor. Bu olmuyor diye de biz bundan vazgeçmeyeceğiz. İmkanlar dahilinde bu mekanları öğrencilerimizin kullanımına sunduk. Her zaman rahatlıkla kullanabilirler.

Özellikle ilkokul ve ortaokuldaki çocuklarımızın malzeme ihtiyacıyla ilgili öğretmenlerimizle konuşurken böyle bir talep geldi. Biz de bunda herhangi bir ayrım gözetmeksizin şu anda ilkokullarımıza 2’şer tane her cinsten olmak üzere, ortaokullarımıza ve liselerimize de her cinsten olmak üzere 5’er tane olmak üzere bu toplardan takdim etmiş olacağız.

Bizim amacımız akademik başarının yanında sosyal ve sportif başarıların da eşgüdümlü olarak devam etmesi. Yalnızca akademik başarıyı biz başarı olarak kabul etmiyoruz. Sosyal ve sportif faaliyetlerdeki başarılarla beraber olduğu takdirde bir değer ifade ediyor. Yalnızca akademik başarı sonuca götürmüyor. Yarın iş hayatına atıldığında da insanların hobileri dahi bir başkasının önüne geçmesine imkan tanıyor. Biz de bundan hareketle çocuklarımızın daha rahat spor yapabilmelerini sağlamak adına çorbada biraz tuzumuz olması amacıyla bugünkü bu kampanyayı başlattık. Bu kampanyada bize destek veren başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere tüm Milli Eğitim camiasına, tüm beden eğitimi öğretmenlerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum.”

Törende söz alan Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ise şöyle konuştu:

“Şehitkamil Belediyesi, hakikaten farklı bir belediye. Biz kendimizi Şehitkamil Belediyemizden hiçbir zaman ayrı hissetmedik. Kendimizi hiçbir zaman yalnız hissetmedik. Eğitim-öğretimin her kademesinde, her anında, her platformda bizim yanımızda oldu. Ben Şehitkamil Belediyemize, Başkanımıza, onun nezdinde bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür etmek istiyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından tüm okullara top dağıtımı gerçekleştirildi.