Osmanlıca diline ilgi duyanlar için Şehitkamil Belediyesi tarafından ücretsiz Osmanlıca kursu açılıyor. Kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verileceği açıklandı.

Osmanlıca dilinin unutulmaması için çalışan ve Türk tarihiyle bağların koparılmaması için mücadele eden Şehitkamil Belediyesi, örnek bir projeye daha imza atıyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile eğitim ve dil öğrenimine destek veren Şehitkamil Belediyesi, Hayrat Vakfı Gaziantep Temsilciliği iş birliği içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Onaylı ücretsiz ve sertifikalı Osmanlıca Dil Kursu Açıyor.

İlk etapta Şehitkamil Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Sosyal Tesisi ve Seyrantepe Sosyal Tesisinde Osmanlıca kursunu açmaya hazırlanan ve kayıtları 10 Aralık 2014 tarihinden itibaren almaya başlatan Şehitkamil Belediyesi, 15 yaşından büyük herkese Osmanlıca dilini öğretecek. Hayrat Vakfı gönüllü eğitmenleri tarafından haftada iki gün verilecek olan kurs sonunda, kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Osmanlıca dil kursunun bütün altyapı çalışmaları tamamlanırken, kurs ile ilgili bilgi almak isteyenlerin 323 27 27 (3504) telefondan detaylı bilgi edinebilirler.