Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez başlatılan “sertifikalı tohum desteği” kapsamında Karkamış ilçesinde kuraklıktan etkilenen 228 çiftçiye buğday tohumu dağıtımı yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “tarıma destek” sloganıyla çiftçilere yönelik başlatılan tohum desteği kapsamında Karkamış Kapalı Spor Salonu’nda tören düzenlendi.

Başkan Şahin, törende, toprağın bereket, ektiğin zaman biçebilme gücü olduğunu ve çiftçilerin, emeğiyle, alın teriyle sofraları bereketlendirdiğini söyledi.

Tarımın, Türkiye’nin kalkınma hamlesinde en önemli ana unsurladan biri olduğunu vurgulayan Şahin, bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Karkamış’ın toprağının çiftçiler tarafından berekete dönüştürülmesi için destek olduklarını belirtti.

Türkiye genelinde yaşanan kuraklıkta etkilenen çiftçilerin mağduriyetlerini gidermek için tohum desteği verme kararı aldıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:

“Gaziantep genelinde yaklaşık 3 bin 500 çiftçiye bin 500 tohumu dağıtacağımız bir çalışmayı başlattık. Karkamış’ta 228 kardeşimiz bundan istifade etmek istedi. İlk başladığımızda bunu nasıl yapalım dedik, talep çok fazla olursa kura çekelim. Ama kura çektiğimiz zaman talep edip de alamayan bir kardeşimizin boynu bükük kalması hiç hoşumuza gitmeyeceği için bütün talepleri elimizdeki imkanları kullanarak, çiftçi kardeşlerimize destek olma kararı aldık.”

Yaklaşık 12 yıldan beri çiftçilere çok güzel destekler verildiğini ve yasalar çıkarıldığını vurgulayan Şahin, “Çiftçilere verilen destekler sonunda tarıma dayalı ihracat, tarıma dayalı sanayide, Avrupa birincisi olduk” dedi.

Çiftçilere tohumların dağıtıldığı törenin sonunda, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 4 çiftçiye traktör verdi.

Törene, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.