Şahinbey Belediyesi tarafından oto tamirci esnafı için yapılan ve hak sahipleri belirlenen Şahinbey Sanayi Sitesi’nde asfaltlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Başkan Tahmazoğlu, asfalt çalışmasının ardından Şahinbey Sanayi Sitesinin esnafın taşınması için hazır hale geleceğini söyledi. Belediye ekipleri tarafından şimdiye kadar 8 bin metrekare alanın asfaltlandığı Sanayi Sitesinde 19 bin tona yakın asfaltın döküldüğü çalışmaların yaklaşık 20 güne kadar tamamlanması bekleniyor. Günde ortalama bin 500 ton asfaltın kullanıldığı çalışmalarda toplamda 40 bin ton asfalt kullanılacak.

Asfalt çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, “Tamirci esnafımız için yaptığımız bin 16 işyeri bulunan Şahinbey Sanayi Sitemizin yapım işlemleri tamamlandı. Bununla birlikte alt yapı çalışmaları kapsamında elektrik, su ve kanalizasyon çalışması Şahinbey Belediyemiz tarafından yapıldı. Sanayi sitemizde esnafımızın rahat ve modern bir alanda iş yapması için sokakları çok geniş yaptık. Sosyal tesisleri, camisi ve eğitim alanları ile bir kompleks oldu. Yollardaki reklaj işlemini yapıp birkaç ay önce de asfaltlama kısmına başlamıştık. Şu an asfaltlamada da sona geldik. İnşallah kısa sürede asfalt çalışmasını tamamlayarak, esnafımızı en kısa zamanda buraya taşıyacağız. Böylelikle Gaziantep’te yeni bir sanayi sitesi oluşacak. Burada çalışacak esnafımıza bol kazanç diliyor, yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren esnaflar ise “Şehir içinde çalıştığımız mevcut işyerlerimiz çok kötüydü. İşyerlerimiz dar, bakımsız ve güvenli olmayan bir ortama sahipti. Lavabomuz dahi yoktu. Şimdi buradan işyeri aldık. Yollarımız ve dükkanlarımız geniş, modern bir şekil kazandı. Bizlere bu imkanı sunan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.