Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri yılbaşı nedeniyle gıda satışı yapan marketler, kuruyemişçiler ve kasaplar dahil 620 işyerini denetledi.

Yılbaşı nedeniyle denetimlerini sıklaştıran Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri ilçe genelindeki marketleri, kuruyemişçileri ve kasapları denetledi. İşyerlerinde temizlik, çalışma izni, fiyat tarifeleri, ürünlerin son kullanma tarihini inceleyen zabıta ekipleri esnafı bilgilendirerek özellikle son kullanma tarihi yaklaşan ürünlerin raflardan kaldırılması konusunda uyarılarda bulundu.

Yapılan denetimlerin vatandaş sağlığı için çok önemli olduğunu ifade eden esnaflar ise, "Yapılan denetimler sonunda hijyenik ortamlarda, sağlıklı gıda tüketimi sağlanmak. Esnaf olarak bizler bu denetimlerin sürekli devam etmesini istiyoruz. Gösterilen duyarlılıktan dolayı belediye yetkililerine ve zabıta personellerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Denetlenen 620 işyerinin 254’ü normal olarak değerlendirilirken, 352 işyerine ihtar verildi, 12 iş yerine tespit tutanağı tutuldu. 2 işyerine ise idari yaptırım cezası uygulandı.Yılbaşı gecesinde de, eğlence mekanlarının ve gıda üretimi yapan işyerlerinin denetiminin sürdürüleceği bildirildi.