Türkiye Zeka Vakfı’nın düzenlediği OYUN 2014 "Türkiye 19. Zeka Oyunları Yarışması" finaline kalan Özel Sanko Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ayberk Kaan Güneş, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Ayberk Kaan Güneş, Türkiye genelinde toplam iki bin 39 yarışmacının katılımı ile 15 Kasım’da düzenlenen yarı final yarışmasında 14 yaş altı kategorisinde Türkiye ikincisi olarak OYUN 2014 finalinde yarışma hakkını kazanmıştı.

Ankara ODTÜ’de düzenlenen final yarışması, “14 yaş altı”, “14-21 yaş” ve “21 ya ş üstü” kategorileri olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. 14 Eylül 2014’te başlayan OYUN 2014 yarışmasına Türkiye genelinde toplam 3 bin 944 yarışmacı katılmıştı.

Ayberk Kaan Güneş, 24 yarışmacının katılımıyla gerçekleşen final yarışmasında, 14 yaş altı kategorisinde 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini elde etti.

Türkiye 19. Zeka Oyunları Yarışması’nın ödül töreninde, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ve Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, Özel Sanko Okulları öğrencisi Ayberk Kaan Güneş’e birincilik ödülü olarak Cumhuriyet altını ve şilt takdim etti. Özel Sanko Okulları adına düzenlenen şildi ise Özel Sanko Okulları Matematik Öğretmeni Mehmet Ömür Durmaz aldı.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, Türkiye Zeka Vakfı’nın düzenlediği Zeka Oyunlar ı yarışmasına elemelerine ev sahipliği yaptıklarını anımsatarak, şöyle devam etti:

“Zeka Oyunları yarışmasında bugüne kadar ikincilik ve üçüncülük gibi sonuçlar almıştık. Ayberk Kaan Güneş aldığı Türkiye Birinciliği ile kendisinin başarısını tescil ettiği gibi, Özel Sanko Okulları’nı en büyük başarı ile taçlandırıldı. Öğrencimizi, emek veren öğretmenlerimizi, değerli anne ve babasını yürekten kutluyor, Ayberk Kaan Güneş’in başarılarının devamını diliyorum.”