Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, Peçiç Turnuvası ve Basketbol Cumhuriyet Kupasına başarılı bir şekilde imza atan Şehitkamil Belediyesi, kutlamalar kapsamında düzenlediği sportif etkinlikler zincirini Geleneksel Satranç Turnuvası’yla sürdürüyor. 500’ü aşkın sporcunun katılımıyla düzenlenen turnuvada, kategori şampiyonları yapılacak 6. turun ardından belirlenecek.

Düzenlediği birbirinden farklı turnuvalarla her yıl binlerce satranç severe ev sahipliği yapan Şehitkamil Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği satranç turnuvasıyla da 500’e aşkın satranç severi Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde buluşturdu. Sezonun ilk turnuvası ve değişen FİDE kurallarına rağmen yoğun bir katılımın olduğu Cumhuriyet Satranç Turnuvası’nın Baş Hakemi Serkan Yüksek, Gaziantep ve ülke genelinde Satranç Branşıyla Şehitkamil Belediyesi isminin adeta özdeşleştiğini belirtti. Yüksek, “Şehitkamil Belediye Başkanlığımız ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliği içerisinde düzenlenen Cumhuriyet Satranç Turnuvaları’nın bu yıl sekizincisini gerçekleştiriyoruz. Böylesine anlamlı bir turnuvayı düzenlediği için ve yıl içerisinde birçok farklı etkinlikte kapılarını satranç branşına gönül veren gençlerimize açtığı için Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na camiamız adına teşekkür ediyorum. 8. Cumhuriyet Satranç Turnuvası, sezonun ilk turnuvası olması, lisanslama sürecindeki değişiklikler ve değişen FİDE kurallarına rağmen oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşiyor. Ümit ediyorum ki buna benzer turnuvaların sayısı artar, Gaziantepli sporcular, ulusal ve uluslararası arenada başarılar elde etmeye devam eder” dedi.

SPORTİF ETKİNLİKLER 2 BİN 500’Ü AŞKIN SPORCUNUN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞİYOR

Şehitkamil Belediyesi Geleneksel Cumhuriyet Satranç Turnuvası Açılış Seremonisi’nde sporcuları yalnız bırakmayan Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Sportif etkinliklerinin 2500’ü aşkın sporcunun katılımı ile düzenlendiğini söyledi. Özkeçeci, “Cumhuriyetin kuruluşunun 91.Yılın da satranç branşına gönül vermiş yüzlerce sporcumuza ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu yıl 4 farklı branşta organize edilen sportif etkinliklerimizde 2 bin 500’ü aşkın katılımcı sahne aldı. Bu durum Gazi şehrimiz adına gurur verici. Ümit ediyorum ki Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nun büyük destekleri ve ilgisiyle bu turnuvaların sayıları ve kapsamları ilerleyen yıllarda daha büyüyecek ve artacaktır. Ben şimdiden turnuvaya katılan ve dereceler elde edecek olan sporcularımızı kutluyorum” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, 8. Cumhuriyet Satranç Turnuvası, kıyasıya bir mücadeleyle başladı. 15 farklı branşta gerçekleşen turnuvada 500’e yakın sporcu, en iyi hamlelerini rakiplerine karşı kullandı. Turnuvada, yapılacak olan 6. turun sonunda şampiyonlar belirlenecek.