Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, balık satan işletmelere yönelik denetimler yaptı. İşletmelere Şehitkamil Belediyesi tarafından önlük ve bone hediye edildi. Ayrıca zabıta ekipleri, hijyen ve sağlık konusunda esnafa uyarılarda bulundu.

“ŞEHİTKAMİL BELEDİYEMİZİN YAPMIŞ OLDUĞU UYGULAMALARI OLUMLU BULUYORUZ”

Kış ayının başlamasıyla tezgahlardaki yerini alan deniz mahsullerinin halka sunulduğu balıkçılar Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendi. İlçe genelinde halka hizmet veren balık satış merkezlerini periyodik olarak denetimlere başlayan zabıta ekipleri, işyerlerinin faaliyet gösterebilmesi için gerekli olan resmi belgelerin yanı sıra, satışa sunulan deniz mahsullerinin gıda mevzuatlarına haiz şartlarda satılıp satılmadığını kontrol etti. Denetimler sırasında vatandaşlarda denetlemelerden memnun oldukları ve bu denetimlerin her zaman yapılması gerektiğini belirtiler. Sağlıklı ve hijyenik ürünler tüketilmesini sağlamak amacıyla denetimlerin gıda üretimi ve satışı yapan tüm sektörlerde aralıksız olarak devam edeceğini belirten zabıta müdürlüğü yetkilileri, taze deniz ürünleri tüketmeleri hususunda vatandaşları uyardı. Balık ve deniz ürünlerinin taze olup olmadığına ilişkin dikkat edilmesi gereken püf noktaları hakkında bilgi veren zabıta ekipleri, derisi parlak ve pulları sağlam gri renkte, gözleri canlı ve parlak, solungaçları parlak kırmızı ve sıkıca kapalı balıkların satılmaması konusunda balıkçı esnafına uyarılarda bulundu.

Denetimler sonrası balıkçı esnafına Şehitkamil Belediyesi tarafından beyaz önlük ve bone hediye etti. Denetimleri olumlu bulduklarını dile getiren balıkçı esnafından Mehmet Aykus, “Şehitkamil Belediyemizin yapmış olduğu uygulamaları olumlu buluyoruz. Gerek zabıta ekipleri arkadaşlarımız, gerek Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nun hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu tür uygulamaların yapılması çok doğru bir davranış. Sonuçta insan sağlığıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu tür uygulamaların sık sık yapılması hem biz işletmecilerin hem de tüketiciler için daha hayırlı olacağına inanıyoruz. Bu arada, Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na bizlere önlük ve bone takımı hediye ettiği için çok teşekkür ediyoruz. Bu hizmetlerin devamını diliyoruz” dedi.