Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen ’Bi Dünya Yeşil Orman projesi kapsamında 11 bin 250 fidan fidan toprakla buluşturuluyor.

Şehitkamil’in Arık Mahallesi’nde düzenlenecek törenle 14. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı projesi kapsamında 11 bin 250 adet fidan dikimi yapılacak. Proje hakkında bilgi veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 28 Mart Salı günü saat 11:00’de yapılacak fidan dikim törenine tüm Gazianteplileri davet etti. Gelecek yarınlara daha yeşil bir dünya bırakma hedefiyle projenin hayata geçirildiğini vurgulayan Başkan Fadıloğlu, proje kapsamında her yıl 2 defa ağaç dikim programının uygulandığını ifade etti.

Fadıloğlu, yaklaşık 111 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan 14. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanın hazırlıklarının da hızla sürdürüldüğünü belirterek, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yer düzenlemesinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

"Ormanın güzellikleri mahallemize gelecek"

Arıl Mahalle Muhtarı Ömer Faruk Cihan ise, yapılacak fidan dikimleri ile mahallelinin çok istediği ormana kavuşacağını ifade ederek, "Şuan bulunduğumuz bölgede yaklaşık 2 bin dönüm tapulama harici yerimiz var. Bu arazinin mahalle sakinlerimizin de onayıyla uzun zamandan beri orman olmasını istiyorduk. Bu konuyla ilgide gerekli mercilere başvurumuz olmuştu. Şehitkamil Belediyemiz, burada orman kurulması için her türlü desteği sağladı. Yapılacak orman bizim açımızdan çok güzel olacak. Şu anda fidan dikim alanı belediye ekiplerimiz tarafından düzenleniyor. Yapılan hizmetin hiçbir zaman kötüsü olmaz. Bu çalışmalar mahallemize ormanın güzelliklerini getirecek. Vatandaşlarımız için güzel vakit geçireceği bir alan olacak. Çalışmalar dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.